China a adoptat o lege a educației patriotice pentru copii și familii

Data publicării:
pionieri china
„Tinerii Pionieri ai Chinei” este o organizație de tineret pentru copiii cu vârste între șase și paisprezece ani din Republica Populară Chineză. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

China a adoptat marți o lege pentru consolidarea educației patriotice pentru copii și familii, a informat presa de stat, pentru a contracara provocări precum „nihilismul istoric” și pentru a proteja „unitatea națională”, transmite Reuters.

Legea Educației Patriotice oferă o garanție legală pentru desfășurarea educației patriotice, a informat agenția de presă Xinhua, susținută de stat, adăugând că unii oameni „au pierdut sensul patriotismului”.

„Nihilismul istoric” este o expresie folosită în China pentru a descrie îndoiala publică și scepticismul față de descrierea de către Partidul Comunist Chinez a evenimentelor trecute.

Legea, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2024, subliniază responsabilitățile pentru departamentele guvernamentale centrale și locale, precum și în școli și pentru familii.

„Deși este adoptată pentru a promova patriotismul, legea subliniază nevoia de a fi rațional, incluziv și deschis la minte, de a deschide țara mai larg către lume și de a îmbrățișa alte civilizații”, a spus Xinhua.

Legea impune ca educația patriotică să respecte „istoria și tradițiile culturale ale altor țări și să se inspire din toate realizările remarcabile ale civilizației umane”, se spune în presa de stat.

Legea a vizat, de asemenea, măsuri pentru diferite grupuri de oameni, inclusiv oficiali guvernamentali, angajați, săteni și rezidenți din regiunile administrative speciale Hong Kong și Macao, precum și Taiwan, a explicat publicația China Daily, susținută de stat.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri