Copilul de 12 ani care a comis atacul armat mortal la școala din Finlanda a dezvăluit motivul

Data publicării:
politie in timpul unei interventii în finlanda
Un copil a murit și doi au fost răniți într-un atac armat care a avut loc la o școală din orașul Vantaa, Finlanda FOTO: Profimedia Images

Motivul pentru atacul armat mortal de marți de la o școală din Finlanda, în urma căruia un băiat de 12 ani și-a pierdut viața, a fost bullying-ul, a transmis poliția finlandeză citată de Sky News.

Suspectul, un băiat tot de 12 ani, a fost reținut și dus în arest după atacul de marți dimineață de la școala Viertola din Vantaa, în apropiere de Helsinki.

Alte două eleve de 12 ani, au fost și ele împușcate și sunt grav rănite.

„În timpul audierilor, suspectul a spus că a fost ținta bullying-ului, iar această informație a fost confirmată și în ancheta preliminară a poliției”, se precizează într-un comunicat.

Se pare că suspectul și victimele erau în aceeași clasă. În momentul atacului, o parte dintre copii s-au ascuns după bănci, dar alții au văzut ce s-a întâmplat.

Un elev a murit și alţi doi au fost grav răniţi în atacul armat de la şcoala în Finlanda

Un elev a murit, iar alţi doi au fost grav răniţi într-un atac armat la o şcoală în Finlanda, de marți dimineață. Poliţia a anunţat că toate cele trei victime au vârsta de 12 ani şi că presupusul autor al atacului armat, alt copil în vârstă de 12 ani, a fost arestat.

Potrivit poliţiei, suspectul a fugit după atac şi a fost reţinut ”în mod calm” pe celălalt mal al unui râu, într-un cartier din nordul capitalei finlandeze. Arma cu care a comis atacul era la el.

Premierul Petteri Orpo a deplâns un atac profund tulburător şi a spus că se gândeşte la victime, la familiile lor şi la persoanele din şcoală.

Vantaa are aproximativ 240.000 de locuitori şi este al patrulea cel mai mare oraş din Finlanda.

Şcoala Viertola are 800 de elevi cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani şi 90 de angajaţi.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri