Coreea de Nord a testat un nou sistem secret de lansare a rachetelor. Kim Jong-un a supravegheat totul de pe vârful muntelui

Data publicării:
Kim Jong-un la o țigară într-un birou în aer liber
Kim Jong-un, liderul din Coreea de Nord Foto: Profimedia Images

Coreea de Nord a anunțat vineri că a testat cu succes un motor de rachetă cu combustibil solid, făcând astfel încă un pas spre dezvoltarea unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) mai ușor de ascuns, de transportat și de lansat, scrie The Telegraph.

Testul în premieră, împreună cu fotografiile cu motorul puternic și cu bucuria lui Kim Jong-un, care a monitorizat evenimentul de la fața locului, au fost anunțate de agenția de știri a statului, KCNA, care a specificat că aceasta este o „garanție pentru dezvoltarea unui nou tip de sistem de arme strategice”.

Ultimul test încununează un an record pentru lansările de rachete ale Coreei de Nord, inclusiv testarea monstruoasei rachete Hwasong-17, care este proiectată să transporte focoase care ar putea ajunge până la continentul american.

Kim-Coreea-test
Motorul de rachetă balistică intercontinentală testat folosește combustibili solizi, ceea ce o face mai ușor de ascuns, de transportat și de lansat. Foto: Profimedia Images

În poze Kim poate fi văzut admirând priveliștea de pe vârful unui munte în timp ce din motorul orizontal ies fum și flăcări și inspectând îndeaproape uriașul echipament militar.

Publicațiile de stat l-au numit „primul de acest gen pentru țară”, adăugând că testele privind durabilitatea, propulsia și capacitatea sa de ardere au fost efectuate cu succes.

În acest moment, toate cele trei tipuri de ICBM-uri din arsenalul nuclear al Coreei de Nord folosesc combusitibili lichizi, ceea ce le face mai ușor de țintit într-un bombardament preventiv, combustibilul având nevoie de mai multe ore pentru a alimenta motorul.

Kim-Coreea-test (2)
În poze Kim poate fi văzut admirând priveliștea de pe vârful unui munte în timp ce din motorul orizontal ies fum și flăcări. Foto: Profimedia Images

Convertirea rachetelor de la combusibili lichizi la cei solizi a devenit un obiectiv major pentru regimul lui Kim.

Anul trecut, Kim a anunțat planuri pentru dezvoltarea de arme nucleare tactice, focoase hipersonice, submarine cu propulsie nucleară și primele rachete intercontinentale ale țării cu combustibil solid care pot fi lansate de pe mare și de la sol.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri