Cum a luat naștere gruparea de extremă dreapta Hammerskins. Germania a interzis grupul după o amplă operațiune

Data publicării:
profimedia-0806388196
Sursa foto: Profimedia Images

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a interzis grupul de extremă dreapta Hammerskins Germany, o măsură pregătită de peste un an cu ajutorul autorităţilor americane, a anunţat marţi Ministerul de Interne de la Berlin, relatează dpa, potrivit Agerpres. 

Germania a interzis - în cadrul luptei împotriva extremei drepte - grupul ”Hammerskins Germany”, care răspândeşte ”teoria rasială bazată pe ideologia nazistă”, a anunțat marţi ministrul german de Interne Nancy Faeser. Percheziţiile au avut loc marţi dimineaţa în şase landuri, la 28 de apartamente ale membrilor organizaţiei, precizează într-un comunicat Ministerul german de Interne.

Interdicţia vizează totodată secţii regionale ale suborganizaţiei "Crew 38", în baza dreptului asociaţiilor. Germania aplică ”o lovitură extremismului de dreapta organizat”, anunţă ministrul de Interne Nancy Faeser.

”Punem capăt activităţilor inumane ale asociaţii neonaziste active la nivel internaţional în Germania”, subliniază ea. Este vorba despre cea de-a 20-a interdicţie impusă de căre Ministerul german de Interne unei organizaţii de extremă dreapta în Germania, se precizează în comunicat.

Autoritățile germane susțin că aceștia își promovau mesajele rasiale, bazate pe ideologia nazistă, prin intermediul unor concerte sau difuzări ale unor înregistrări sonore şi vânzarea de obiecte antisemite. Membrii grupului din lume se desemnează drept ”fraţi” şi se consideră elita scenei skinhead a extremei drepte.

Germania a ridicat la primul rang ameninţările extremei drepte în urma mai multor atentate, inclusiv un atentat eşuat la o sinagogă, în Halle (est), în octombrie 2019, şi un atentat cu caracter rasist la Hanau, în apropiere de Frankfurt, în februarie, soldat cu nouă morţi.

Gruparea Hammerskins a pornit din SUA

Gruparea Hammerskins (cunoscută și sub numele de Hammerskin Nation) este un grup de supremație albă format în 1988 în Dallas, Texas.

Principalul lor obiectiv este producția și promovarea muzicii rock ce promovează superioritatea omului alb. The Hammerskins organizează mai multe concerte anuale, inclusiv Hammerfest, un eveniment anual atât în Statele Unite cât și în Europa, în onoarea defunctului Hammerskin Joe Rowan, solistul trupei Nordic Thunder.

Grupul e descris ca fiind cel mai bine organizat grup de extremă dreapta din Statele Unite, lăudându-se cu șase filiale în Statele Unite și cu filiale existente în Canada, diverse țări europene, Noua Zeelandă, dar și Australia.

Organizația se autodefinește ca fiind "fără lider". Membrii individuali au fost implicați în multe atacuri violente și crime motivate de ură, în special în SUA (în special în cazul împușcăturilor din templul Sikh din Wisconsin), deși acestea nu au fost organizate de grup.

Grupul se bazează pe o strategie de recrutare activă și încurajează membrii să se înroleze în forțele militare pentru a învăța tehnici de luptă pentru un viitor război rasial. 

Editor : C.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri