Dictatorul chinez ar vrea un parteneriat strategic cu Coreea de Sud, în dauna Nordului, și ia în calcul o vizită la Seul

Data publicării:
Xi și Han
Xi Jinping s-a întâlnit cu premierul sud-coreean la Hangzhou, în China. Foto: Profimedia Images

Dictatorul chinez, Xi Jinping, a declarat, sâmbătă, ca se gândește serios să meargă în vizită în Coreea de Sud în sprijinul unui efort de a promova pacea și securitatea în Peninsula Coreeană, în ciuda faptului că regimul chinez este cel mai mare susținător al celui de la Phenian.

Separat, televiziunea CCTV (China Central Television) a relatat că Xi i-a declarat, sâmbătă, prim-ministrului coreean, Han Duck-soo, că China este dispusă să promoveze un parteneriat strategic între cele două ţări, relatează Reuters.

Xi, care nu a mai vizitat Coreea de Sud din 2014, a discutat cu Han în oraşul Hangzhou, din estul Chinei, înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Asiatice.

Angajamentul faţă de cooperare vine înaintea discuţiilor trilaterale programate la Seul pe 26 septembrie, între oficiali de rang înalt din China, Japonia şi Coreea de Sud, menite să deschidă calea spre primul summit între liderii celor trei state după patru ani.

Potrivit Yonhap, Xi i-a spus lui Han că ar saluta un astfel de summit la un moment oportun şi va lua serios în considerare o vizită în Coreea de Sud.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri