Distrugeri majore în Franța. Pagubele produse în timpul luptelor de stradă se ridică la 280 milioane de euro

Data publicării:
incendiu la proteste in paris
Franța este zguduită de proteste violente soldate cu lupte de stradă, distrugeri și mii de arestări: Foto: Profimedia

Pagubele produse de luptele de stradă din Franța, după uciderea unui adolescent de către un polișist, se ridică la aproximativ 280 milioane de euro, au anunțat asiguratorii francezi, care au primit până acum aproape 6.000 de solicitări de despăgubiri, scrie Bloomberg.

Comparativ, cu prilejul precedentelor revolte majore, care au avut loc la finele lui 2005, asiguratorii francezi au primit aproximativ 10.000 de solicitări de despăgubiri în valoare de aproximativ 205 milioane de euro, a declarat marţi Florence Lustman, preşedinta organizaţiei profesionale France Assureurs, Federaţia franceză a asiguratorilor, la un forum financiar organizat la Paris.

Anterior, ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire a spus că asiguratorii au acceptat să prelungească perioada în care proprietarii de magazine pot depune cereri de despăgubiri pentru pagubele provocate de violenţe, de la cinci zile în prezent până la 30 de zile, scrie Bloomberg, potrivit Agerpress. De asemenea, ministrul a adăugat că asiguratorii vor analiza reducerea sumelor deductibile pentru solicitările depuse de cei care au fost cel mai grav afectaţi.

Revolte nocturne au izbucnit în Franţa pe 27 iunie, ziua morţii lui Nahel, un adolescent de origine algeriană în vârstă de 17 ani împuşcat mortal în suburbia pariziană Nanterre, după ce acesta s-a sustras unui control rutier întrucât nu deţinea permis de conducere.

De o săptămână, Franța este cuprinsă de proteste violente, soldate cu lupte de stradă, distrugeri și mii de arestări. 5.000 de mașini au fost arse și 1.000 de clădiri avariate. Au avut loc 250 de atacuri asupra secțiilor de poliție și jandarmerie iar peste 700 de membri ai forțelor de ordine au fost răniți. Aproape 3.000 de tineri - foarte mulți dintre ei minori - au ajuns în arest.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri