Emmanuel Macron a lăsat summitul de la Bruxelles pentru semifinala Franței din Qatar

Data actualizării: Data publicării:
Emmanuel Macron
Pre;edintele Emmanuel Macron va urmări semifinala Franța-Maroc din tribună. Foto: Profimedia Images

Preşedintele francez Emmanuel Macron va încuraja din tribună echipa națională a Franței care va juca în această seară cu Maroc, în semifinala Cupei Mondiale. Președintele francez va absenta la summitul care se desfășoară la Bruxelles, iar cancelarul german Olaf Scholz îi va ține locul, informează Agerpres care citează AFP.

Macron va merge miercuri în Qatar pentru a asista la meciul Franţa-Maroc, după care va zbura spre Bruxelles în cursul nopţii pentru a participa la Consiliul European de joi, a precizat Palatul Elysée.

"Gestul de a-şi ţine locul reciproc în caz de absenţă este o practică a parteneriatului franco-german şi dovedeşte apropierea şi încrederea între cele două ţări", a declarat pentru AFP preşedinţia franceză.

Decizia nu este una lipsită de importanţă într-un context în care tandemul franco-german a afişat dezacorduri în numeroase dosare în ultimele săptămâni, ducând până la decizia de amânare, probabil pentru luna ianuarie, a consiliului de miniştri reunit, prevăzut iniţial în octombrie.

Între timp, Emmanuel Macron şi Olaf Scholz au avut o întâlnire pentru a încerca să relanseze relaţiile între ţările lor, motorul de până acum al Uniunii Europene.

În pofida absenţei de la summitul cu ASEAN, 'ambiţia preşedintelui pentru relaţiile cu Asia de Sus-Est şi Indo-Pacific în general rămâne neschimbată', a dat asigurări adminstraţia sa.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri