Foto 3 generații de suverani într-o singură imagine. Noi fotografii oficiale de la încoronarea regelui Charles

Data actualizării: Data publicării:
regele charles cu printii william si george
Fotografii oficiale de la încoronarea regelui Charles. Foto: Profimedia

Palatul Buckingham a publicat noi fotografii de la încoronarea lui Charles al III-lea. Este vorba, în primul rând, de portretul celor trei generații de regi britanici - Charles, William și fiul acestuia, George.

Fotografia a fost realizat în Sala Tronului, iar suveranul poartă coroana imperială, mantiile regale și este așezat pe tronul realizat pentru regele George al V-lea.

O a doua fotografie îi înfățișează pe Charles și Camilla alături de paji și însoțitoarele reginei. Și aceasta a fost realizată tot în Sala Tronului de la Buckingham, în ziua încoronării.

Cele două portrete sunt opera aceluiași fotograf care a realizat pozele de la nunta lui Charles și a Camillei, din 2005.

King Charles III Cronation, Throne Room, Buckingham Palace, London, UK - 12 May 2023
Noi fotografii oficiale de la încoronarea regelui Charles. Foto: Profimedia

Regele și-a exprimat „cele mai sincere mulțumiri” din partea lui și a Camillei pentru toți cei care au făcut din weekendul Încoronării „o ocazie atât de specială”.

„Să știm că avem sprijinul și încurajarea voastră și să fim martori ai bunătății voastre exprimate în atât de multe moduri a fost cel mai mare cadou posibil de încoronare”, a spus el, într-un comunicat de presă.

Regele Charles a adăugat că el și soția sa își vor rededica acum viața „slujirii poporului Regatului Unit și Commonwealth-ului”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri