FOTO. „Hotelul Morții” din Phenian. Ce au surprins fotografiile făcute recent de turiști

Data actualizării: Data publicării:
door-area-2
Foto: Korea Risk Group via Nk News

Phenianul ar fi reluat construcția imensei clădiri de 105 etaje căreia i se spune „Hotelul Morții”.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Fotografiile făcute de turiști în ultimele luni indică o activitate crescută pe șantierul hotelului Ryungyong, ridicat sub formă de piramidă, transmite Business Insider.

La începutul anilor 1990, pe fondul tăvălugului economic declanșat de prăbușirea Uniunii Sovietice, nord-coreenii au fost obligați să sisteze lucrările de finalizare a grandiosului hotel, un simbol standard al megalomaniei arhitecturale socialiste.

Proiectul debutase în 1987, sub conducerea dictatorului Kim Il Sung, fondatorul Coreei de Nord, bunicul actualului lider de la Phenian, Kim Jong-un.

În 2008, proiectul a încercat să fie resuscitat, ca parte a unui acord de instalare a unui serviciu de telefonie mobilă, de către compania de telecomunicații din Egipt, Orascom.

Egiptenii au reușit să monteze geamurile pe scheletul deja ruginit al clădirii, care a primit în mass-media internațională apelativul de „Hotelul Morții” sau „Hotelul Fantomă”, din cauza nenumăratelor zvonuri legate de proiectarea arhitecturală dezastruoasă a structurii de rezistență. 

După ce ferestrele au fost instalate, firma occidentală de turism Koryo Tours a obținut acces exclusiv la partea superioară a clădirii, făcând pentru primară dată publice imagini din interiorul hotelului, scrie Nk News.

Fotografiile realizate de turiști au fost furnizate site-ului de știri de către Korea Risk Group. 

În 2012, Grupul Kempinski făcea un anunț istoric în industria hotelieră. Directorul de atunci al companiei nemțești, care are sediul la Geneva, Reto Wittwer, spunea că intenționa să dea în funcțiune 150 de camere la ultimele etaje ale hotelului. La scurt timp, însă, Wittwer avea să declare pentru Nk News că renunțase la acest plan, invocând probleme de acces pe piața nord-coreeană.

Până în prezent, lucrările au înaintat cu pași mici și cu lungi perioade de stagnare.

În acest an, la sfârșitul lunii iulie, Fox News relata despre faptul că autoritățile de la Phenian ordonaseră împrejmuirea cu un gard masiv de beton a șantierului, lansând speculații privind reînceperea construcțiilor.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri