Grace a devenit uragan de gradul 3 și aduce rafale de vânt de 195 de kilometri pe oră: „Cerem populației să rămână în alertă”

Data publicării:
Far lovit de valuri uriașe în Mexic, în așteptarea uraganului Grace în august 2021
Venirea uraganului Grace ridică valuri uriașe în apropiere de coasta mexicană. Foto: Profimedia Images

Grace, furtuna tropicală care a devenit uragan pe parcursul săptămânii trecute și care a devastat zonele din Haiti lovite anterior de un cutremur mortal, devine tot mai intensă, iar meteorologii anunță că a devenit deja un uragan de gradul 3 pe scala Saffir-Simpson, relatează Reuters.

De vineri noapte, Grace a devenit un uragan de gradul 3, cu rafale de vânt de 195 kilometri pe oră și se îndreaptă cu viteză spre coasta mexicană. Uraganul se afla la 165 de kilometri nord de Veracruz, oraș spre care se îndrepta cu viteză.

În Veracruz se află mai multe instalații petroliere, însă se așteaptă că uraganul va lovi mai la nord de aceste instalații.

Până duminică, meteorologii spun că Grace va aduce ploi abundente în părți mari ale estului și centrului Mexicului. Ploile puternice aduc cu ele și un risc crescut de inundații.

Citiți și: Mărturia unei românce aflate în mijlocul uraganului Grace, care a ajuns în Mexic: „Sper din suflet să nu fim în primejdie”

„Cerem populației să rămână în alertă”, a spus șefa autorității de protecție civilă din Mexic, Laura Velazquez.

Grace a lovit deja coasta de la Caraibe a Mexicului, joi, punând la pământ arbori și provocând pene de curent pentru aproximativ 700.000 de oameni. Nu au fost înregistrate pierderi de vieți omenești. Anterior, Grace a lovit cu brutaliate Jamiaca și Haiti.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri