Galerie Foto Grecia se confruntă din nou cu incendii de vegetație. Pompierii români intervin pentru stingerea flăcărilor în apropiere de Atena

Data actualizării: Data publicării:
Pompierii români intervin pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie
Pompierii români intervin pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie izbucnit la nord de Atena. Foto: Facebook/DSU

28 de pompieri români intervin în zona regiunii Schimatari, situată la nord de Atena, pentru stingerea unui incendiu care afectează o suprafaţă considerabilă de vegetaţie uscată, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Pompierii din România, alături de cei eleni, au salvat o fermă de animale şi un parc de panouri fotovoltaice din calea flăcărilor. Grecia se confruntă din nou cu incendii majore de vegetație

Potrivit DSU, intervenţia pompierilor români a salvat din calea flăcărilor o fermă de animale şi un parc de panouri fotovoltaice.

Pompierii români intervin pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie izbucnit la nord de Atena. Foto: Facebook/DSU
Pompierii români intervin pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie izbucnit la nord de Atena. Foto: Facebook/DSU

"Împreună cu pompierii eleni, care au dislocat în zona Dilesi un număr mare de resurse (peste 25 de maşini de stingere, precum şi aeronave specializate), colegii noştri au salvat o fermă de animale şi un parc de panouri fotovoltaice din calea flăcărilor. Intervenţia modulului are loc la solicitarea ofiţerului elen, delegat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români", se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a DSU.

Un amplu incendiu de vegetaţie a scăpat de sub control în nordul Atenei luni, iar autorităţile au fost nevoite să dispună evacuarea unui oraş de coastă din apropiere ca măsură de precauţie, relatează Reuters.

Incendiul a izbucnit din cauza vânturilor puternice în zona Schimatari, la aproximativ 50 de km depărtare de capitală, pe fondul temperaturilor ridicate. Autorităţile elene le-au cerut rezidenţilor să părăsească oraşul Dilesi şi au oprit funcţionarea unui tren local. 

Zeci de pompieri români și bulgari se află în Grecia, echipe ce fac parte dintr-o forță de intervenție europeană detașate în această țară, pentru a asigura sprijin în cazul unor incendii majore de vegetație în această vară, scrie Reuters. Și anul trecut pompierii români s-au făcut remarcați pentru intervențiile lor la stingerea incendiilor care au pustiit insula Evra.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri