Hunter Biden a pledat „nevinovat” la acuzațiile de fraudă fiscală, după o dispută cu judecătoarea de caz

Data publicării:
Hunter Biden
Foto: Profimedia Images

Un acord inițial între Hunter Biden și procurorii care se ocupau de cazul în care este acuzat de fraudă fiscală, prin care fiul președintelui american accepta să pledeze „vinovat” în schimbul renunțării de către procurori la acuzațiile dintr-un alt caz, de uz ilegal de armă de foc, a picat, miercuri, după ce judecătoarea de caz a spus că trebuie să primească mai multe detalii înainte de a-l accepta, relatează Reuters.

Prin urmare, la audierea de miercuri, fiul preşedintelui s-a declarat nevinovat de acuzaţia că nu și-a plătit impozitele pentru venituri de peste 1,5 milioane de dolari în 2017 și 2018, deși,  potrivit procurorilor, acesta ar datora statului peste 100.000 de dolari.

Neînţelegerile au intervenit în legătură cu un caz separat în care Hunter Biden, care acum are 53 de ani, este acuzat de uz ilegal de armă de foc în timp ce era dependent de o substanţă „controlată”, fiul preşedintelui susţinând, iniţial, că nu-şi va recunoaşte vinovăţia în privinţa acuzaţiilor de evaziune decât dacă se renunţă la acuzaţiile de uz de armă.

În cele din urmă, părţile au convenit ca acordul să-i asigure lui Biden doar imunitate faţă de un set limitat de acuzaţii de încălcare a legislaţiei privind impozitele, drogurile şi armele de foc.

„Nu pot accepta acordul astăzi”, a spus, însă, judecătoarea Maryellen Noreika, cerând părţilor să îi aducă mai multe explicaţii, ceea ce înseamnă că avocaţii lui Hunter Biden şi procurorii ar putea încă să o convingă să aprobe acordul în forma negociată deja sau una modificată.

Hunter Biden, folosit de republicani pentru a-l ataca pe președintele SUA

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean Pierre, a spus, miercuri, că preşedintele Joe Biden şi soția acestuia, Jill Biden, îşi iubesc fiul şi îl susţin în eforturile de a-şi reface viaţa.

Republicanii îl acuză de ani de zile pe Hunter Biden că se folosește de influența politică a tatălui său pentru câștiguri personale în Ucraina și China, deși o anchetă a procurorului David Weiss din Delaware, numit în funcție de Trump, nu a descoperit nicio dovadă în sprijinul acestor susțineri.

Joe Biden l-a păstrat în funcție și după încheierea mandatului lui Trump, deși un astfel de lucru nu este obișnuit, tocmai pentru a continua ancheta împotriva fiului său.

Weiss a fost prezent, miercuri, la înfățișare, însă nu a făcut declarații.

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a negat că Hunter Biden ar fi primit vreun tratament special și a precizat că Weiss a primit independență completă pentru a-l investiga pe fiul președintelui SUA.

Weiss a precizat, la rândul său, că eforturile sale nu s-au lovit de nicio interferență din partea administrației.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri