Ilan Şor o amenință pe Maia Sandu după ce partidul său a fost scos în afara legii. „Îți recomand să-ți faci bagajele”

Data publicării:
ilan sor
Oligarhul Ilan Şor. Foto: Facebook Ilan Șor

Oligarhul Ilan Şor, fugit în Israel, şi mâna sa dreaptă de la Chişinău, deputata Marina Tauber, acuză că decizia Curţii Constituţionale de a le scoate partidul în afara legii este un act de corupţie, executat la comanda președintei Maia Sandu, pe care o avertizează „să îşi facă bagajele”. Într-o postare pe Facebook, Ilan Şor a anunțat că va continua „proiectele sociale” şi formaţiunea sa va participa la toate alegerile, în ciuda interdicţiei.

Avocatul formaţiunii „SOR” a transmis că va contesta decizia la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO).

„Astăzi, Maia Sandu a scuipat în sute de mii de moldoveni care susţin Partidul „ŞOR”. Astăzi, Maia Sandu a scuipat repetat în feţele oamenilor. Vreau să anunţ cu fermitate că, indiferent de interdicţiile impuse de PAS (partidul de guvernământ - n.r.) şi Maia Sandu, toate proiectele noastre sociale vor continua şi vom participa la toate alegerile. Iar ţie, Maia Sandu, îţi recomand să îţi faci bagajele!”, a scris liderul formaţiunii, llan Şor, pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Condamnat în cazul „furtului miliardului” din Republica Moldova, Ilan Şor se află în Israel şi este urmărit internaţional, scrie News.ro. 

Marina Tauber, atac dur la adresa președintei Maia Sandu

Vicepreşedinta formaţiunii „ŞOR”, deputata Marina Tauber, a condamnat, la rândul său, decizia Curţii Constituţionale prin care formaţiunea a fost scoasă în afara legii. Ea a spus, în mod similiar, că este un „act de corupţie, comis la indicaţia preşedintei Maia Sandu”. Totodată, aceasta a spus că echipa juridică a partidului va contesta decizia în instanţele europene.

Avocatul formaţiunii ŞOR, Aureliu Colenco, a spus că va ataca la CEDO decizia Curţii, relatează TV8.md. „Hotărârea Curţii este un abuzivă. Aceasta o să fie prima decizie a Curţii care va fi anulată de către CEDO. Mai mult, o să solicităm tragerea la răspundere penală a judecătorilor care au adoptat această decizie. Noi considerăm că este o hotărâre criminală”, a spus Colenco.

Partidul Şor a fost scos, luni, în afara legii. Curtea Constituţională a pronunţat hotărârea după ce a fost sesizată în acest sens de Guvern.

Preşedinta Maia Sandu a salutat decizia Curţii Constituţionale de a declara Partidul „ŞOR” neconstituţional. Şefa statului a dat asigurări că instituţiile ţării vor respecta şi vor implementa efectiv hotărârea Înaltei Curţi.

Hotărârea Curţii Constituţionale este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac intern, intră în vigoare la data pronunţării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri