Video Imagini greu de privit la evacuarea civililor din Avdiivka: „Mamă, ești norocoasă că nu poți să vezi. Doamne de ce ne pedepsești așa?”

Data publicării:
Blocuri distruse în Avdiivka
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Ultimii locuitori ai orașului ucrainean Avdiivka, rămași în subteran în ultimele săptămâni din cauza bătăliilor dure între apărătorii ucraineni și invadatori, au părăsit orașul, duminică, în condițiile în care armata lui Putin a intrat în oraș după retragerea armatei ucrainene.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În imaginile publicate pe Twitter, o femeie plânge când vede imaginile îngrozitoare ale orașului în care a copilărit și trăit, transformat în ruine.

În imaginile surprinse de ceea ce pare să fie o cameră de bord, două femei în vârstă, mamă și fiică, sunt scoase din orașul ruinat de invazie. Femeia mai în vârstă pare că nu mai poate să vadă și este ajutată să meargă.

„Blestemați să fie cei care au făcut asta”.

„Mamă, ești norocoasă că nu poți să vezi distrugerile astea”.

„Orașul e distrus, mamă. Avdiivka nu mai e. Nu a mai rămas nimic. Orașul meu, unde m-am născut și am compilărit, s-a dus de tot. Oamenii de aici erau pașnici. Doamne, de ce ne pedepsești așa?”

Dictatorul rus, Vladimir Putin, i-a felicitat pe soldații ruși pentru „eliberarea” orașului Avdiivka, rămas în ruine după atacul invadatorilor. Din populația orașului asediat și distrus de lupte acerbe între apărătorii ucraineni și invadatori au mai rămas doar câteva mii de oameni ascunși în buncăre subterane. Ultimii supraviețuitori civili au fost evacuați înainte de retragerea armatei ucrainene, cu ajutorul unor voluntari.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri