Încă o moarte misterioasă la Moscova. Fizicianul care a creat prima bombă cu hidrogen a Rusiei a fost găsit mort, cu un bilet lângă el

Data actualizării: Data publicării:
masina politie in rusia
Grigory Klinișov, un fizician rus care a creat prima bombă cu hidrogen pentru Rusia a fost găsit mort în apartamentul său din centrul Moscovei. FOTO: Profimedia Images

Grigory Klinișov, un fizician rus care a creat prima bombă cu hidrogen pentru Rusia a fost găsit mort în apartamentul său din centrul Moscovei. Anchetatorii au susținut că bărbatul în vârstă de 92 de ani s-a sinucis și că lângă el a fost găsit un bilet, scrie The Moscow Times.

Trupul lui Grigory Klinișov a fost găsit sâmbătă de fiica lui în vârstă de 67 de ani. Lângă bărbat ar fi fost găsit un bilet în care el ar fi scris că suferă după moartea soției și că nu mai putea continua lupta cu propriile probleme de sănătate.

„Lângă savant a fost găsit un bilet. La gât avea leziuni caracteristice spânzurării. Motivele sinuciderii ar putea fi boala gravă a omului de știință și moartea soției sale”, au comunicat anchetatorii ruși.

O anchetă privind decesul este în desfășurare, urmând să se ia o decizie dacă este cazul să se deschidă un dosar penal.

Grigori Klinișov s-a născut în 1930. Era matematician și fizician, laureat al Premiului Lenin în 1962. A participat la crearea primei bombe termonucleare sovietice în două etape RDS-37, care a fost testată în 22 noiembrie 1955 pe un poligon din Semipalatinsk. De asemenea, a mai dezvoltat mai multe tipuri de bombe termonucleare ale următoarelor generații.

Autoritățile sovietice nu au făcut niciodată publică o fotografie cu Grigori Klinișov.

Sinuciderea lui Klinișov urmează unui șir de morți misterioase din ultimii ani, care au vizat persoane cunoscute în Rusia.

Moartea lui are loc la doar câteva luni după ce Andrey Botikov - unul dintre cei 18 oameni de știință care au lucrat la vaccinul împotriva coronavirusului Sputnik V în 2020 - a fost găsit sugrumat cu o curea în casa sa din Moscova. Comisia de anchetă a Rusiei a început o anchetă pentru omor în acest caz.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri