Incendiul din Valencia în care au murit și doi români a fost provocat de un aparat electrocasnic. Concluziile anchetei

Data publicării:
incendiu in valencia bloc cuprins de flacari
Două blocuri de locuințe din orașul spaniol Valencia au fost cuprinse de un incendiu de proporții, în 22 februarie. Foto: Profimedia Images

Incendiul în care au murit zece oameni în Valencia, Spania, la sfârşitul lui februarie, când flăcările au cuprins în câteva minute un bloc, ar fi fost provocat accidental de un aparat electrocasnic, au anunțat autoritățile.

”Anchetatorii au stabilit că incendiul a avut cauze accidentale și a fost provocat aparent de unul dintre aparatele electrocasnice dintr-unul dintre apartamente”, a declarat presei primarul Valenciei, María José Catalá.

Primarul a declarat că ancheta urmează să examineze motivele care au făcut ca flăcările ”să se extindă cu o asemenea viteză”.

”Primele rezultate ale anchetei poliţiei naţionale arată că incendiul provine probabil din interiorul bucătăriei şi că a fost cauzat de un aparat electrocasnic”, a confirmat presei prefectul Pilar Bernabé.

Acest incendiu, unul dintre cele mai tragice din ultimii ani, a şocat Spania şi a lăsat sute de persoane fără locuință în Valencia, cel mai mare oraş din sud-estul Spaniei.

Flăcările care au izbucnit în după-amiaza zilei de 22 februarie într-un bloc de 14 etaje cu 138 de apartamente s-au extins cu o viteză fulgerătoare la întreaga construcţie. Mai mulţi experţi au pus în discuţie materialul folosit ca izolant al faţadei imobilului, pentru a explica extinderea extrem de rapidă a flăcărilor, ca la tragedia de la Turnul Grenfell, la Londra, în iunie 2017, în care au murit 72 de oameni.

MAE anunța că în incendiul din Valencia au murit doi cetățeni români. 

Aproximativ zece zile mai târziu, alte trei persoane – doi adulți și un copil – au murit într-un alt incendiu izbucnit la Villajoyosa, în apropiere de Alicante (sud-est).  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri