„Scene apocaliptice”. Martorii descriu tragedia din Valencia. Printre cei dispăruți în incendiu, o familie cu doi copii mici

Data publicării:
A large fire burns a 14-story building in the neighborhood of Campanar (Valencia).
Cel puțin 4 oameni au murit în incendiul din Valencia. Foto: Profimedia Images

Martorii descriu momentele de groază în care două blocuri din Valencia au fost mistuite de flăcări. În incendiu au murit cel puțin patru persoane iar alte 15 sunt dispărute. Printre aceastea, o familie de patru persoane, inclusiv un băiat de trei ani și o fetiță de 15 zile.

„S-a răspândit atât de repede. Nu am văzut niciodată așa ceva, erau scene apocaliptice”, a declarat Siena Swirte, o asistentă americană care locuiește în apropiere.

„Puteai auzi geamuri spărgându-se, puteai auzi lucruri explodând, puteai vedea bucăți din clădire căzând. Am văzut oameni la balcoane”, a declarat aceasta, potrivit BBC.

Victimele decedate au fost găsite în urma unui zbor de recunoaștere cu drone, iar pompierii continuă să caute persoanele dispărute. Printre aceastea, o familie de patru persoane, inclusiv un băiat de trei ani și o fetiță de doar 15 zile.

Pompierii care au încercat toată dimineață să răcească clădirile au reușit acum să intre înăuntru, deși doar până la etajul trei din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

„Munca pompierilor din interiorul clădirii se concentrează pe localizarea victimelor, garantând siguranța celor implicați în orice moment”, au declarat seriviciile de urgență din Spania.

În incendiu au fost răniți și șapte pompieri, dintre care cinci se află în spital.

El País scrie că ansamblul rezidențial care a luat foc în Valencia a fost finalizat în 2008, de o companie care a dat faliment doi ani mai târziu.

Complexul, care avea în total 138 de apartamente, era alcătuit din două blocuri: unul cu 10 etaje și unul cu 14 etaje, unite printr-un lift.

La locul incendiului a ajuns și premierul spaniol Pedro Sanchez. „Suntem aici pentru a ajuta”, a declarat acesta.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri