Începe o nouă misiune la locul rămășițelor submersibilului Titan. Un ROV coboară din nou pe fundul oceanului, vineri

Data publicării:
epava titanic profimedia
Titanicul a ajuns pe fundul Oceanului Atlantic în 1912, iar identificarea locului unde a avut loc naufragiul s-a produs abia în 1985. Foto: Profimedia

O nouă misiune va fi lansată la locul unde a implodat submersibilul Titan, a anunțat compania de cercetare Pelagic Research Services, vineri, conform CNN. Purtătorul de cuvânt Jeff Mahoney a precizat că misiunea ROV-ului Odysseus 6 este să continue căutările prin rămășițele submarinului și să cartografieze zona în care s-a produs tragedia în care au murit toți cei cinci oameni de la bordul submersibilului Titan.

Misiunea ROV-ului începe vineri, iar aparatul va ajunge la locul rămășițelor submersibilului în aproximativ o oră.

Este vorba de a doua misiunea a lui Odysseus 6, prima fiind cea pentru descoperirea efectivă a locului în care a implodat submersibilul.

Alte încercări de recuperare de pe fundul oceanului se vor face în cadrul unor operațiuni mai mari, a mai precizat Mahoney.

El adaugă că rămășițele care au rămas pe fundul oceanului după implozie sunt, cel mai probabil, multe prea grele să fie ridicate de ROV-ul menționat.

De asemenea, orice misiune de recuperare se face în tandem cu Deep Energy, o altă companie care a participa la misiune și care va folosi instrumente speciale de cablu pentru a ridica la suprafață resturi.

Mahoney a mai spus că se așteaptă că va rămâne în zonă pentru misiuni similare de cercetare și cartografiere încă o săptămână.

Citiți și: Neglijență șocantă la o scufundare anterioară a Titan. Pilotul observă că un propulsor era montat invers când era deja la mare adâncime

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri