Iranul susține că a arestat 40 de cetățeni străini care participau la protestele împotriva regimului

Data publicării:
protestatari cu mâinile ridicate în Iran
Autoritățile de la Teheran dau vina pe „dușmani străini” și pe agenți ai țărilor occidentale pentru proteste. Foto: Profimedia Images

Iranul, care dă vina pe „dușmanii străinipentru protestele masive care amenință supremația elitei clericale aflată la putere, susține că a arestat 40 de cetățeni străini care participau la manifestații, relatează Reuters.

„Până acum, 40 de cetățeni străini au fost arestați pentru participarea lor la proteste”, a anunțat purtătorul de cuvânt al puterii judecătorești din Iran, Masoud Setayeshi, fără să precizeze țările de proveniență ale presupușilor manifestanți.

În septembrie, guvernul de la Teheran a susținut că 9 europeni au fost arestați pentru un presupus rol în protestele uriașe din țară.

Autoritățile de la Teheran dau vina pe „dușmani străiniși pe agenți ai țărilor occidentale pentru „orchestrarea” protestelor, unele dintre cele mai mari manifestații din Iran de la Revoluția din 1979, când clericii au răsturnat regimul pro-american al șahului Pahlavi și au impus o dictatură teocratică.

Republica Islamică este cuprinsă de proteste încă de la mijlocul lunii septembrie, după moartea Mahsei Amini, o tânără kurdă bătută până la comă de așa-zisa poliție a moralității pentru că nu purta în mod „adecvat” vălul islamic.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri