Jill Biden își apără fiul vitreg de acuzațiile republicanilor: „Cred că ceea ce îi fac lui Hunter este crud”

Data publicării:
joe biden, jill biden și hunter biden
Jill Biden (mijloc) afirmă că îl consideră pe Hunter (dr), născut din prima căsătorie a lui Joe Biden (st), ca fiind propriul ei fiu. Sursa foto: Profimedia Images

Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, a calificat ca fiind „crudă” campania opoziţiei republicane împotriva lui Hunter Biden, fiul preşedintelui american Joe Biden şi principala ţintă a conservatorilor în acest an electoral. relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Cred că ceea ce îi fac lui Hunter este crud", a declarat ea într-un interviu difuzat joi de canalul MSNBC.

Interviul vine a doua zi după o audiere parlamentară consacrată lui Hunter Biden, care s-a transformat într-o dispută generală când fiul preşedintelui american şi-a făcut o scurtă apariţie surpriză.

Inculpat în două dosare de către justiţie, mai ales pentru fraudă fiscală, Hunter Biden, cu un trecut marcat de dependenţe, este acuzat de republicani că a făcut afaceri controversate în Ucraina şi China, folosindu-se de conexiunile şi numele tatălui său.

Miercuri, două comisii parlamentare au recomandat ca el să fie condamnat pentru obstrucţionarea prerogativelor de anchetă ale Congresului pentru că a refuzat să participe la o audiere cu uşile închise privind interesele sale financiare în străinătate. Hunter Biden a cerut o audiere publică.

În timpul uneia dintre audieri, aleşi republicani l-au atacat dur, unul dintre ei numindu-l „laş” şi arătând fotografii compromiţătoare cu el, celălalt afirmând că este „încarnarea privilegiului alb”.

„Sunt foarte mândră de modul în care Hunter şi-a reconstruit viaţa după dependenţele lui. Îmi iubesc fiul şi ceea ce se întâmplă i-a rănit pe nepoţii mei. Asta mă îngrijorează cel mai mult, că asta le afectează vieţile”, a spus ea în interviu.

Jill Biden afirmă că îl consideră pe Hunter, născut din prima căsătorie a lui Joe Biden, ca fiind propriul ei fiu.

Această primă căsătorie a preşedintelui american a avut un final tragic: soţia sa a murit în 1972 într-un accident de maşină în care şi-a pierdut viaţa şi fiica cuplului. Hunter şi fratele său mai mare, Beau - care a murit de cancer în 2015 - au fost răniţi în accident.

Prima doamnă a SUA a făcut și câteva comentarii legate de candidatura soțului ei pentru al doilea mandat la Casa Albă. Aceasta a râs de republicanii care folosesc termenul „familie criminală Biden” și le-a transmis alegătorilor care spun că nu pot vota pentru Biden din cauza vârstei sale că „vârsta lui este un calitate”.

„Este înțelept. Are înțelepciune. Are experiență. Cunoaște fiecare lider de pe scena mondială. A trăit istorie. Cunoaște istoria. Este atent în deciziile sale. Este omul potrivit, persoana potrivită pentru post în acest moment în istorie”, a spus ea.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri