Joe Biden a confundat-o pe Angela Merkel cu fostul cancelar german Helmut Kohl

Data actualizării: Data publicării:
President Biden Hosts Visiting German Chancellor Merkel At The White House
Președintele american Joe Biden alături de Angela Merkel, la Casa Albă, iulie 2021. Foto: Getty Images

Președintele american, Joe Biden, a avut un moment de confuzie la un eveniment recent de campanie, când a confundat-o pe fosta cancelară a Germaniei, Angela Merkel, cu fostul cancelar german Helmut Kohl (decedat în 2017). Este a doua gafă similară făcută de Biden în această săptămână după ce cu câteva zile în urmă președintele SUA l-a confundat pe Emmanuel Macron cu fostul președinte francez Francois Mitterand, informează Politico.

În timp ce ținea un discurs la o strângere de fonduri organizată miercuri la New York, Biden și-a amintit de o discuție avută în 2021 cu liderii G7, despre asaltul asupra Capitoliului SUA din 6 ianuarie 2021.

„Și atunci Helmut Kohl s-a întors către mine și a spus: Ce ați spune, domnule președinte, dacă ați luat ziarul London Times și ați citi că 1.000 de persoane au spart ușile și au intrat cu forța în Parlamentul britanic, au ucis niște oameni de ordine, pentru a împiedica instalarea prim-ministrului în funcție”, a spus Biden.

Dar acel „Helmut Kohl” era de fapt Angela Merkel, cancelara Germaniei din 2021. Kohl, care a condus Germania din postura de cancelar în perioada 1982-1998, murise cu patru ani înainte de discuția din 2021 invocată de Biden.

Cu două zile în urmă, Joe Biden l-a confundat pe Emmanuel Macron cu Francois Mitterrand, fostul președinte al Franței, care a murit în 1996, transmite The Hill. Declarațiile au avut loc în timpul unui eveniment de campanie de duminică, din Las Vegas, în care Biden a povestit despre o întâlnire G7, la care a participat după ce a fost ales, în 2020. Biden a spus că unul dintre primele lucruri pe care le-a spus în timpul întâlnirii a fost „America s-a întors”, adăugând că a determinat un răspuns din partea lui „Mitterrand” din Germania, înainte de a se corecta: „din Franța”.

Mai mulți dintre oponenții săi politici și unii alegători au folosit aparentele confuzii și gafe ale lui Biden pentru a-și alimenta și mai mult argumentul cu privire la motivul pentru care este prea bătrân sau nepotrivit pentru a fi președinte. La 81 de ani, Biden este cel mai în vârstă președinte american în funcție. Dacă va fi reales în noiembrie, el va avea 87 de ani la sfârșitul celui de-al doilea mandat.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri