Joe Biden glumește pe seama lui Donald Trump. „Un candidat e prea bătrân și incapabil mintal pentru a fi președinte. Celălalt sunt eu”

Data publicării:
Colaj Biden și Trump care fac cu mâna în direcții diferite
Trump și Biden se vor confrunta, cel mai probabil, în alegerile prezidențiale din noiembrie 2024. Foto: Profimedia Images

Preşedintele american Joe Biden l-a atacat sâmbătă pe fostul preşedinte Donald Trump, cu glume despre sănătatea mintală a adversarului său electoral, în timpul unui discurs la cina Gridiron Club, o tradiţie de la Washington care a început în anii 1880, informează Reuters preluată de news.ro.

„Un candidat este prea bătrân şi incapabil mintal pentru a fi preşedinte. Celălalt sunt eu”, a spus Biden sâmbătă, în faţa a peste 650 de invitaţi, printre care premierul irlandez Leo Varadkar, Jeff Bezos fondatorul Amazon şi proprietarul Washington Post şi CEO-ul TikTok, Shou Zi Chew, a cărui afacere în SUA ar putea fi interzisă de Biden.

Apariţia lui Biden la cină, la care politicienii şi jurnaliştii fac schimb de glume la un eveniment oficial, a fost prima la care un preşedinte a participat în persoană, de la prezenţa fostului preşedinte Donald Trump în 2018.

Biden, în vârstă de 81 de ani, a câştigat recent nominalizarea Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale din acest an şi se va înfrunta cu Trump, în vârstă de 77 de ani, într-o revanşă, în noiembrie.

Biden încearcă să atragă alegătorii, să-şi sporească cotele de aprobare scăzute şi să atenueze îngrijorările că este prea bătrân pentru a candida din nou.

Campania lui Trump nu a răspuns unei solicitări de comentarii.

Trump a pus la îndoială capacitatea mintală a lui Biden de a fi preşedinte.

La cina de anul trecut, Mike Pence, care a ocupat funcţia de vicepreşedinte sub conducerea lui Trump, a oferit o mustrare fermă împotriva şefului său de odinioară, spunând că istoria îl va trage pe Trump la răspundere pentru rolul său în atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA.

Spre deosebire de evenimentul său partener, cina Asociaţiei Corespondenţilor de la Casa Albă din aprilie, cina Gridiron nu este televizată şi încearcă să-şi păstreze vibraţia de altădată, cu bărbaţi în cravată şi fracuri albe şi femei în rochii lungi. Nu sunt permise fotografii în timpul cinei, iar participanţii sunt rugaţi să nu posteze pe reţelele de socializare decât după încheierea acesteia.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri