Joe Biden și-a anunțat echipa cu care va merge la Casa Albă. John Kerry este pe listă

Data actualizării: Data publicării:
Joe Biden, președintele-ales al Statelor Unite ale Americii.
Joe Biden, președintele-ales al Statelor Unite ale Americii. Foto: Getty Images

Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a făcut primul anunț cu privire la compoziția cabinetului său, relatează CNN și NYT. Biden a confirmat că Anthony Blinken va fi nominalizat pentru funcția de secretar de stat (n. red. – echivalentul ministrului de Externe).

Biden a mai confirmat și numirile în mai multe poziții cheie din viitorul cabinet. Alejandro Mayorkas va fi nominalizat pentru postul de la Departamentul pentru Securitate Internă (n. red. – Homeland Security). Dacă va primi confirmarea Senatului, el va fi primul hispanic care conduce acest departament.

Avril Haines, fostă oficială de top la CIA, va conduce serviciile naționale de informații, prima femeie care va ocupa această poziție.

John Kerry, fostul secretar de stat pe perioada celui de-al doilea mandat al președintelui Barack Obama, va ocupa o funcție de consilier special pentru probleme de mediu și schimbări climatice. Kerry este un susținător al Acordului Climatic de la Paris, tratat din care țara a fost scoasă de președintele în exercițiu, Donald Trump, și la care Biden a promis că va re-adera imediat ca își va prelua mandatul de președinte.

Jake Sullivan va ocupa funcția de consilier pe probleme de securitate națională.

Linda Thomas-Greenfield va ocupa funcția de ambasador la Organizația Națiunilor Unite și va readuce această funcție la rang de ministru.

Echipa lui Biden reunește, astfel mai mulți oficiali importanți care au făcut parte din Administrația Obama. Președintele-ales urmează să anunțe și nume pentru alte poziții extrem de importante în guvernul american - o femeie ar putea să ocupe pentru prima oară funcția de secretar al trezoreriei. 

„Persoanele pe care le-am ales au experiență, capacitate de inovare și pot gestiona situații de criză. Reușitele lor în diplomație sunt fără egal și reflectă perspectiva conform căreia nu putem gestiona confruntările profunde ale acestui moment cu gândire învechită și obiceiuri neschimbate sau fără diversitate”, a spus Biden într-un comunicat.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri