Joe Biden spune că Trump va încerca din nou să răstoarne rezultatul alegerilor dacă pierde în noiembrie

Data publicării:
Joe Biden
Președintele american, Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat, într-un interviu publicat luni, că Donald Trump va face din nou eforturi „să conteste” rezultatul alegerilor prezidențiale din noiembrie, dacă va pierde.

„Cred că el va face totul ca să câştige. Dacă eu câştig - atunci când voi câştiga - eu cred că el va contesta rezultatul”, a declarat Biden într-un interviu realizat în ianuarie cu un jurnalist al săptămânalului New Yorker. „Sunt singurul care l-a învins vreodată. Şi îl voi învinge din nou”, a spus Joe Biden.

„Dacă aţi crede că sunteţi cel mai bine plasat pentru a învinge pe cineva care, în caz de victorie, ar schimba însăşi natura Americii, ce aţi face?”, a întrebat Biden, care susține că este „cel mai bun candidat posibil” în faţa lui Donald Trump.

Joe Biden crede că mesajul său principal de campanie împotriva lui Trump, legat de apărarea democrației și a stabilității politice a Statelor Unite, va avea câștig de cauză în față mesajului trumpist de contestare a democrației și statului de drept.

„Cum putem noi, într-o democraţie, să alegem preşedinte pe cineva care spune că violenţa este acceptabilă?”, a mai spus el.

Preşedintele Joe Biden a criticat, de asemenea, atitudinea presei care, potrivit lui, nu realizează cât de mare este ameninţarea autoritară pe care o reprezintă Donald Trump, marele favorit al alegerilor preliminare republicane.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri