Galerie Foto Doar 5 dintre cei 106 morți în incendiile din Hawaii au putut fi recunoscuți. Rudele celor dați dispăruți sunt rugate să facă teste ADN

Data actualizării: Data publicării:
News: Maui Hawaii Fire Aftermath
Bilanţul victimelor cauzate de incendiul care aproape a devastat un oraş pe insula Maui depăşeşte acum 100 de morţi. Foto: Profimedia Images

Bilanţul victimelor cauzate de incendiul care aproape a devastat un oraş pe insula Maui depăşeşte acum 100 de morţi, a anunţat marţi guvernatorul arhipelagului american Hawaii, Josh Green. De asemenea, preşedintele american Joe Biden a promis marţi că va merge în Hawaii „cât mai curând posibil”, relatează AFP, citată de Agerpres.

ACTUALIZARE 16:20 Preşedintele Joe Biden va merge lunea viitoare, pe 21 august, în insula Maui, relatează AFP şi Reuters.

Liderul de la Casa Albă, însoţit de soţia sa, Jill Biden, se va „întâlni cu echipe de salvatori, cu supravieţuitori, precum şi cu oficiali”, a anunţat miercuri purtătoarea sa de cuvânt, Karine Jean-Pierre, într-un comunicat.

Joe Biden doreşte să evalueze personal „consecinţele incendiilor”, al căror bilanţ depăşeşte în prezent 100 de morţi, şi „să discute următorii paşi în operaţiunile de salvare”.

ACTUALIZARE 10.55. Bilanţul deceselor în urma incendiilor de vegetaţie de pe insula Maui din statul american Hawaii a urcat la 106, conform unei actualizări a numărului victimelor, transmite agenţia Xinhua, citată de Agerpres.

Potrivit actualizării, doar cinci dintre cele 106 victime au fost identificate.

Conform comitatului Maui, până în prezent au fost efectuate căutări pe aproximativ 32% din regiune.

Guvernatorul statului Hawaii, Josh Green, a declarat luni că numărul morţilor ar putea creşte semnificativ pe măsură ce operaţiunile de căutare avansează. Bilanţul precedent, anunţat marţi de guvernatorul Josh Green, indica 101 morţi. Rudele persoanelor dispărute au fost sfătuite să facă un test ADN pentru a ajuta la identificarea cadavrelor, care sunt adesea de nerecunoscut.

Știrea inițială:

Incendiile au transformat paradisul din Hawaii într-un infern.. Foto: Profimedia Images
Incendiile au transformat paradisul din Hawaii într-un infern.. Foto: Profimedia Images



„S-au pierdut 101 de vieţi”, a spus el într-o intervenţie televizată. Oraşul Lahaina, pe coasta de vest a insulei Maui, a fost cuprins de flăcări aproape complet. Mii de clădiri sunt distruse şi multe au fost reduse la un simplu morman de cenuşă.

Fosta capitală a regatului Hawaii, care avea 12.000 de locuitori, îşi numără morţii, iar autorităţile au avertizat deja că bilanţul victimelor ar putea creşte considerabil în următoarele zile.

Rudele persoanelor dispărute sunt sfătuite să facă un test ADN pentru a ajuta la identificarea cadavrelor, care sunt adesea de nerecunoscut.

Joe Biden va merge în Hawaii 

De asemenea, preşedintele american Joe Biden a promis marţi că va merge în Hawaii „cât mai curând posibil”.

Democratul în vârstă de 80 de ani, aflat în vizită în Wisconsin, a vorbit la începutul discursului despre aceste incendii, cele mai devastatoare din ultimul secol în Statele Unite.

„Eu şi soţia mea Jill vom merge în Hawaii cât mai curând posibil. Vreau să mă asigur că nu vom perturba operaţiunile de ajutor”, a spus el.

O vizită prezidenţială este complexă din punct de vedere al logisticii şi securităţii şi necesită mobilizarea a numeroase resurse locale.

Preşedintele Biden a spus că a vorbit de mai multe ori cu guvernatorul statului Hawaii, Josh Green, şi a amintit că a semnat imediat o declaraţie de dezastru natural.

„Este un mod complicat de a spune că tot ceea ce veţi avea nevoie, veţi primi în ceea ce priveşte asistenţa federală de urgenţă”, a spus el.

Joe Biden a fost criticat de opoziţia republicană pentru răspunsul său considerat insuficient sau chiar indiferent la acest dezastru major din arhipelagul american.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Mihai Mărgineanu, șocat de ce a văzut în Vama Veche, în mini-vacanța de 1 Mai: „Voi știți ce mai fac copiii...
Pro FM
Mădălina Ghenea s-a despărțit de Grigor Dimitrov. Românca a rupt tăcerea în ziua de Paște „A fost cea mai...
Film Now
Suri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise...
Adevarul
Povestea unei fotografii tulburătoare din vreme de război. De ce erau așezați copiii „în poziția de rugăciune"
Newsweek
VIDEO Putin, umilit în Marea Neagră. Momentul când o dronă ucraineană distruge o navă de atac rusă
Digi FM
Reacţia unei tinere din Cuba când a ajuns prima dată în România: "Am crezut că acolo mor"
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Fiul lui Nicolas Cage, acuzat că și-a lovit mama. Femeia a fost fotografiată având un ochi vânăt și mai multe...