Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, scapă de ancheta pentru viol

Data actualizării: Data publicării:
Julian_Assange_August_2014 crop

Procurorii suedezi au renunţat la ancheta pentru viol care îl viza pe fondatului WikiLeaks Julian Assange, care dureacă de şapte ani, relatează The Guardian, citat de News.ro.

„Procurorul-şef Marianne Ny a decis astăzi (vineri – n.r.) să pună capăt anchetei preliminare privind suspiciunile de viol care îl vizează pe Julian Assange”, a anunţat Parchetul într-un comunicat.

Assange, în vârstă de 45 de ani, trăiesc în Ambasada Ecuadorului din Londra din 2012. El s-a refugiat acolo pentru a evita extrădarea în Suedia, unde era acuzat de viol. El a negat acuzaţiile.

Assange a refuzat să meargă la Stockholm pentru că se temea că va fi extrădar în SUA, după ce WikiLeaks a publicat 500.000 de documente militare secrete privind războaiele din Afganistan şi Irak.

La scurt timp după ce a aflat decizia procurorului suedez, Assange a publicat pe contul său de Twitter o imagine în care apare zâmbind larg.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri