Junta din Niger anunță că a făcut o „operațiune de curățare” în care a ucis „zece teroriști”. Șase soldați au murit în ambuscadă

Data publicării:
Abdourahmane Tchiani
Generalul Abdourahmane Tchiani, dictatorul militar din Niger. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images.

Junta din Niger a anunțat că șase militari ai săi și zece „teroriști” au fost uciși, în weekend, în confruntări armate în vestul țării, conform AFP, citat de news.ro. Noua dictatură militară de la Niamey susține că inclusiv șeful unei misiuni a fost ucis, printre cele șase victime, într-o confruntare cu presupuși jihadiști în vestul țării.

Militarii nigerieni, care se aflau la bordul a cinci vehicule, „s-au angajat într-o urmărire a unor presupuşi jihadişti şi au fost prinși într-o ambuscadă, duminică la prânz, la aproximativ 20 de kilometri distanţă de oraşul Sanam, în vestul Nigerului, precizează reprezentanții juntei.

Ambuscada a fost organizată „de terorişti” care conduceau „aproximativ zece motociclete”.

„Zece terorişti” au fost ucişi într-o „operaţiune de curăţare” a unor „întăriri aeriene şi terestre”, iar patru dintre motocicletele atacatorilor au fost distruse, potrivit comandamentului.

Localitatea Sanam se află în regiunea Tillaberi, în zona celor „trei granițe”, între Niger, Mali şi Burkina Faso, locul unor numeroase atacuri jihadiste.

Pe 9 august, cinci militari din Garda Naţională au fost ucişi, iar alţii patru au fost răniţi într-un atac asupra poziţiei pe care o ocupau, la Bourkou Bourkou, în apropiere de localitatea minieră Samira, siuată tot în zona celor „trei granițe”, a anunţat regimul militar care se află la putere după înlăturarea lui Mohamed Bazoum, de pe 26 iulie.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri