Kamala Harris spune că Joe Biden „nu este prea în vârstă” pentru funcție și că va candida din nou alături de el în 2024

Data publicării:
Kamala Harris gesticulează
Kamala Harris, vicepreședinta Statelor Unite. Foto: Profimedia Images

Vicepreședinta Statelor Unite, Kamala Harris, a spus că Joe Biden intenționează să candideze pentru un nou mandat prezidențial în 2024 și că ea va candida alături de el, din nou, pentru funcția de vicepreședinte, relatează The Guardian. Harris a spus și că nu consideră că Biden este „prea în vârstă” pentru funcția prezidențială.

Președintele Joe Biden nu a anunțat încă în mod formal o nouă candidatură la Casa Albă în 2024, însă până acum totul sugerează că o va face. Joi, medicul de la Casa Albă l-a pronunțat „apt pentru serviciu și capabil de a îndeplini toata responsabilitățile funcției fără excepții” pe Biden în cadrul examenului medical.

Tot joi, Politico a relatat despre îngrijorări printre democrați cu privire la vârsta înaintată a lui Biden – la 80 de ani, Biden este deja cel mai în vârstă președinte din istoria Statelor Unite, iar democrații se tem că este „prea în vârstă” pentru un nou mandat, la finalul căruia ar avea 86 de ani.

Tot Politico a scris că unii insideri democrați sunt de părere că Harris ar fi o candidată bună să-l înlocuiască pe Biden, în ciuda faptului că este mai puțin populară decât președintele și că performanțele ei în alegerile interne din 2020 au fost extrem de slabe. Atunci, actuala vicepreședintă a ieșit din cursă înainte de prima competiție, cea din Iowa.

„Cred că este foarte important să ne concentrăm pe nevoile poporului american și nu pe bârfele politice de la Washington”, a spus Kamala Harris.

„Joe Biden este un președinte care este probabil unul dintre cei mai în vârstă dar și unul dintre cei mai puternici președinți pe care i-am avut în ce privește răspunsurile lui la nevoile poporului american”, a mai spus vicepreședinta americană.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri