„Kim Jong Un intră într-o fabrică de scutece. Când a ieșit, se făceau și...” Cum sună „anecdotele revoluționare” publicate de Phenian

Mihnea Lazăr Data actualizării: Data publicării:
Kim Jong Un cu o țigară în mână râde alături de niște militari lângă un gard
Liderul nord-coreean, Kim Jong Un. Foto: Profimedia Images

Agenția de de presă din Coreea de Nord, KCNA, a publicat pe site-ul său oficial, într-o secțiune specială intitulată „Anecdote revoluționare”, o serie de povești și întâmplări cu și despre liderul suprem de la Phenian, Kim Jong Un. De asemenea, sub titlul „De-a pururi în memoria poporului”, sunt publicate povești similare despre „liderul etern” al Coreei de Nord, Kim Ir Sen, ori fostul președinte Kim Jong Il. Într-o astfel de „anecdotă” se relatează o întâmplare în care Kim Jong Un a vizitat o fabrică de scutece și a spus că, dacă s-ar face și șervețele umede pentru bebeluși, „poporul ar fi mai fericit”. După vizită, fabrica a început să producă șervețele umede. Parfumate.

Printre deciziile „revoluționare” luate de liderul suprem nord-coreean se numără și înființarea unei linii de autobuz pentru nord-coreenii care doresc să viziteze o „galerie de tir” de la periferia Phenianului.

„Aceasta era o problemă constantă, în condițiile în care galeria se afla departe de centrul orașului”, conform KCNA.

Realizând imediat gravitatea situației, Kim Jong Un a arătat că e dificil pentru vizitatori să ajungă aici în lipsa transportului public

Liderul suprem a cerut înființarea unei linii de autobuz care să facă legătura între Phenian și poligon, inclusiv în zilele de duminică, în care „mulți oameni vin aici în vizită cu familia”.

„Noile stații de autobuz sunt consecința dragostei călduroase și grijii pe care stimatul secretar general le manifestă în mod constant față de popor, astfel încât oamenii să se poate bucura liniștiți de activitățile culturale, lipsiți de orice fel de griji”, se arată în materialul publicat de KCNA.

Cititorul mai poate afla cu acest prilej despre alte decizii și fapte revoluționare luate de tovarășul Kim, precum plimbarea prin Phenian la miezul nopții într-un troleibuz care„arată mai bine noaptea”.

Probabil cel mai bun banc „oficial” nord-coreean: Vă e frig? Mai puneți o ușă la intrare!

Alte „anecdote” - unele situate de-a dreptul la limita bancurilor politice - îl au în centrul lor pe „președintele etern” al Coreei de Nord, nimeni altul decât Kim Ir Sen.

Se spune că odată, demult, în anul Juche 47 (anul 1958, calendarul oficial nord-coreean are ca „an 1” anul 1912, în care s-a născut Kim Ir Sen), „părintele națiunii nord-coreene” a intrat într-un magazin.

În magazin era frig.

„În magazin trebuie să fie cald”, a decretat Kim Ir Sen, care a aruncat cu acest prilej „o privire îngrijorată” către membrii delegației care-l însoțeau.

Prin urmare, oficialii au decis „să mai pună o ușă” la intrare și să le ofere vânzătoarelor șosete din bumbac

Ulterior, aflăm că „Președintele a revenit în vizită la magazin pentru a transmite cele mai calde urări de iubire față de vânzătoare”.

Cu altă ocazie, în timpul războiului coreean (1950-1953), Kim Ir Sen, bunicul actualului lider, Kim Jon Un, le-a arătat militarilor nord-coreeni cum „să vâneze tancuri inamice fără arme (tunuri). Practic, cu mâinile goale. Conform propagandei Phenianului, militarii nord-coreeni au reușit astfel să îl oblige pe inamic „să intre în defensivă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri