Majoritatea americanilor cred că Biden și Trump sunt „inapți mintal” pentru un al doilea mandat de președinte (sondaj)

Data publicării:
colaj donald trump si joe biden
Biden se află în urma lui Trump cu un punct procentual în intenţiile de vot. FOTO: Colaj Profimedia Images

Alegătorii americani sunt în general sceptici că preşedintele american Joe Biden este apt mintal să deţină un al doilea mandat, iar majoritatea consideră că potenţialul său rival, republicanul Donald Trump, este la rândul său inapt psihic pentru a prelua fotoliul de la Casa Albă, conform unui sondaj al Universităţii Quinnipiac publicat miercuri, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Conform sondajului, 64% dintre repondenţi au afirmat că Biden este nepotrivit din punct de vedere mintal pentru un alt mandat. În acelaşi timp, 51% dintre alegători au afirmat că nu cred că Trump este apt psihic pentru un al doilea mandat la Casa Albă.

Biden, în vârstă de 81 de ani, a cărui acuitate mintală a fost pusă sub semnul întrebării după publicarea luna aceasta a unui raport de investigaţie de către procurorul special Robert Hur, în care l-a descris pe liderul de la Casa Albă drept un "bărbat în vârstă, cu o memorie proastă", a respins îngrijorările legate de ţinerea sa de minte şi nu a dat semne că ar dori să se retragă din campania electorală.

Sondajul naţional al Universităţii Quinnipiac arată că Biden se află în faţa lui Trump cu 4 puncte procentuale în intenţiile de vot, chiar dacă două treimi dintre alegători au afirmat că îl consideră pe Biden prea în vârstă pentru a servi un alt mandat complet la Casa Albă.

Separat, un sondaj Economist/YouGov publicat miercuri arată că Biden se află în urma lui Trump cu un punct procentual în intenţiile de vot.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri