Video Alertă din cauza unui medicament falsificat, folosit pentru slăbit. Ce riscuri sunt pentru cei care îl consumă

Data publicării:
medicamente varsate pe o masa
Imagine cu caracter ilustrativ: Profimedia

Este alertă în întreaga lume, din cauza unui medicament contrafăcut. Este vorba despre o variantă a Ozempic, un produs dedicat diabeticilor, dar pe care mulți îl folosesc pentru slăbit. Utilizarea acestuia poate fi însă fatală.

Hipoglicemie, convulsii, greață și balonare. Acestea sunt doar câteva dintre efectele pe care le-au simțit mai multe femei din Austria, care și-au injectat o variantă contrafăcută a medicamentului Ozempic. În cazuri extreme, se poate ajunge la deces. Produsul falsificat nu conține semaglutidă, substanță care ajută la scăderea concentrației de zahăr din sânge, ci insulină.

Autoritățile din Viena spun că există, totuși, câteva modalități prin care ne putem da seama care este originalul. De exemplu, cel contrafăcut are o culoare albastră mai închisă, iar acul folosit pentru injectarea lui este cu 2 milimetri mai scurt decât la cel original.

Deși destinat diabeticilor, Ozempic a devenit un adevărat star pe rețelele sociale. Este promovat de cei care spun că datorită lui au reușit să slăbească foarte mult, pentru că reduce considerabil apetitul. Mulți dintre internauți s-au filmat, și au postat apoi imaginile pe internet, în timp ce își injectează medicamentul.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri