Amenințare cu atac nuclear după o știre falsă

Data actualizării: Data publicării:
nuclear

Ministrul pakistanez al Apărării Khawaja Asif a ameninţat Israelul, pe Twitter, cu un atac nuclear, după ce pare că s-a lăsat înşelat de o ştire falsă, relatează AFP, citată de News.ro.

nuclear

Asif a reacţionat astfel la un articol inventat, publicat pe site-ul AWDNews, care titra „Ministrul israelian al Apărării: Dacă Pakistanul trimite trupe terestre în Siria sub orice pretext, vom distruge această ţară într-un atac nuclear”.

„Ministrului israelian al Apărării, care ameninţă cu represalii nucleare faţă de un presupus rol pakistanez în Siria împotriva Daesh (acronimul arab al Statului Islamic) uită că Pakistanul este şi el un stat nuclear”, a scris ministrul vineri într-un mesaj postat pe Twitter.

Ministerul israelian al Apărării i-a cerut clarificări, sâmbătă, răspunzându-i la mesaj.

„@KhawajaMAsif Declaraţia atribuită fostului ministru al Apărării Yaalon, re(referitoare la) Pakistan nu a fost spusă niciodată”, a scris ministerul şi a adăugat „Informaţiile la care se referă ministrul pakistanez al Apărării KhawajaMAsif sunt în întregime false”.

Israelul este ambiguu în privinţa arsenalului său nuclear - nu-i confirmă, dar nici nu-i infirmă existenţa - însă este considerat o putere nucleară.

Pakistanul, care a efectuat primul test nuclear în 1998, deţine aproximativ 120 de arme nucleare şi îşi consolidează rapid arsenalul, potrivit unor analişti.

O ţară majoritar musulmană, Pakistanul nu are relaţii diplomatice cu Israelul.

Asif a fost ironizat din cauza acestei gafe.

„Programul nostru nuclear este prea serios ca să fie lăsat pe seama unor politicieni dependenţi de Twitter”, l-a ironizat un cunoscut jurnalist de televiziune, Nusrat Javeed.

În ultima perioadă, pe reţelele de socializare sunt puse în circulaţie tot mai multe ştiri false.

La începutul acestei luni, un bărbat înarmat cu o puşcă a intrat într-o pizzerie, la Washington. El a spus că voia să investigheze  o ştire, falsă, potrivit căreia localul era un centru de răpire a unor copii care avea legătură cu candidata la preşedinţie Hillary Clinton.

Google a anunţat săptămâna trecută că lucrează la o perfecţionare a algoritmului folosit pentru eliminarea informaţiilor „neautorizate”, după ce la căutarea după întrebarea „a avut loc Holocaustul?” primul link care apărea era al unui site britanic care neagă Holocaustul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri