Atac lângă baza din Kandahar, apărată de militari români. NATO anunță mai multe victime

Data actualizării: Data publicării:
militari romani

Reprezentanţii NATO au anunţat mai multe victime, după ce un atacator sinucigaş s-a detonat în apropierea unui convoi de trupe internaţionale de lângă aeroportul din Kandahar, o localitate situată în jumătatea sudică a Afganistanului, transmite Reuters.

„Încercăm să adunăm informaţii suplimentare în cel mai scurt timp posibil şi vom publica mai multe detalii în momentul potrivit”, se arată într-un comunicat al coaliţiei militare condusă de NATO.

Aeroportul Kandahar găzduieşte o bază militară majoră pentru trupele internaţionale, care antrenează forţele de securitate din Afganistan.

Forţele aliate sunt acum în plină contraofensivă împotriva insurgenţilor şi a adepţilor ISIS. Misiunea soldaţilor români încă din 2016 este să asigure securitatea aeroportului militar din Kandahar. Un loc în care aparatele de luptă aterizează şi decolează la doar câteva minute distanţă pentru a veni în sprijinul trupelor aflate la sol în sudul Afganistanului.

„Principala misiune pe care batalionul o are este cea de securizare a bazei aeriene Kandahar, instruirea și sprijinirea armatei afgane”, declara comandantul Batalionului 2 Călugăreni, Ovidiu Lungu, la preluarea obiectivului.

Tot militarii noştri români sunt cei care securizează şi principalele căi de acces în bază. 

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri