Video „Attenzione, pickpocket!”. Italianca devenită vedetă pe internet a fost atacată de un hoț de buzunare român

Data actualizării: Data publicării:
venetia turisti
Italianca devenită vedetă pe internet a fost atacată de un hoț de buzunare român. Foto: Profimedia Images

Încercarea de a atenționa oamenii că pot să cadă pradă hoților de buzunare a transformat o italiancă în victimă. Activista, faimoasă pentru videoclipurile în care strigă „Attenzione ,borseggiatrici, Attenzione, picpocket!” (Atenție, hoț de buzunare!), a căzut victima unui hoț român. Femeia, care luptă de ani de zile cu fenomenul hoților de buzunare din oraș, a încercat să semnaleze doi infractori români. Unul dintre aceștia s-a întors și a agresat-o, însă a fost repede identificat de carabinieri. Originară din Veneția, italianca este celebră nu numai în oraș, ci și pe rețelele sociale, unde are peste 500 de mii de urmăritori.

Adela Mohanu, corespondent Digi24 în Italia: În imagini se vede cum femeia urmărește doi români, un bărbat și o femeie, moment în care bărbatul s-a întors la ea și a început să o împingă și să o agreseze. Românul a fost oprit de oamenii din jur, iar victima a mers imediat la carabinieri.

Carabienii l-au identificat pe agresor ca fiind un român de 46 de ani. Acesta a fost reținut pentru agresiune și, de asemenea, este certat pentru furturi.

Italianca face acest lucru de foarte mult timp, ba chiar a înființat și o asociație. Nu este prima oară când se întâmplă să fie agresată de cei pe care încearcă să îi oprească.

Metoda ei este simplă: merge în locurile cu mulți turiști, unde acționează hoții, iar când îi observă strigă pentru a-i atenționa pe cei din jur.

În acest fel, spun autoritățile, femeia a reușit să denunțe zeci de hoți de buzunare. O treime dintre hoții din Veneția au fost prinși datorită asociației pe care Monica Poli a înființat-o.

Femeia spune că nu este intimidată de astfel de agresiuni și că va continua să atenționeze turiștii din Italia.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri