Galerie Foto Cea mai mare librărie plutitoare din lume a vizitat 480 de porturi din 150 de țări

Data actualizării: Data publicării:
logos hope (2)
Cea mai mare librărie plutitoare din lume, Logos Hope. Sursa foto: Profimedia Foto

Cea mai mare librărie plutitoare din lume, Logos Hope, urmează să ancoreze la 25 ianuarie în oraşul iordanian Aqaba unde va rămâne până la 16 februarie, transmite agenţia Petra.

Vasul, care găzduieşte 4.000 de cărţi din diverse domenii, ştiinţifice şi literare, va fi deschis publicului începând din 26 ianuarie. Logos Hope vinde cărţi la preţuri mici şi oferă suveniruri, precum sacoşe, căni, pixuri, medalii şi brăţări.

Cea mai mare librărie plutitoare din lume, Logos Hope. Sursa foto: Profimedia Foto
Cea mai mare librărie plutitoare din lume, Logos Hope. Sursa foto: Profimedia Foto

Nava soră a lui Logos Hope, Doulos, a acostat la Aqaba în 2005 şi a primit în jur de 33.000 de vizitatori, a declarat luni managerul de proiect din Iordania, Jabulani Mlambo, care a declarat că se aşteaptă de data aceasta la o prezenţă de 60.000 de persoane, scrie Agerpres.

Mlambo a precizat că vasul de 132 de metri lungime, administrat de o organizaţie germană non-profit, îşi propune să răspândească "cunoaşterea şi speranţa" în fiecare port pe care îl vizitează.

Logos Hope se află în prezent în Egipt, unde va rămâne până la 23 ianuarie, potrivit egypttoday.com.

Oraşul egiptean Port Said a fost prima destinaţie din 2023 a vasului Logos Hope, a doua locaţie fiind Aqaba, a adăugat Mlambo.

Managerul de proiect din Iordania a precizat că, în decurs de 13 ani, nava a vizitat peste 480 de porturi din 150 de ţări din întreaga lume, la bordul său urcând aproximativ 49 de milioane de iubitori de cărţi.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri