Cel mai cald loc de pe planetă. Țara care se sufocă sub o caniculă de 54 de grade Celsius

Data publicării:
temperaturi

Cea mai mare temperatură din istorie măsurată vreodată pe Pământ a fost de 56,7 grade Celsius și s-a înregistrat în Valea Morții din California, însă mulți oameni de știință se îndoiesc de acuratețea măsurătorilor din acea vreme. Iar acum, recordul are toate șansele să fie atins sau depășit, scrie The Independent.

În Kuweit, temperaturile au ajuns joi la 54 de grade Celsius, cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în emisfera estică și, aproape sigur, cea mai mare temperatură înregistrată pe glob.

Orientul Mijlociu a fost lovit de un val sufocant de caniculă, care a afectat mai multe țări și care încă nu s-a terminat. O stație meteorologică din Mitribah, o zonă izolată din nord-vestul Kuweitului a înregistrat 54 de grade Celsius, în țimp ce în Irak, în orașul antic Basra, mercurul din termometre a urcat până la 53,9 grade Celsius.

Organizația Mondială de Meteorologie a omologat temperaturile și afirmă că este aproape cert că acestea sunt cele mai mari înregistrate vreodată în lume.

Până acum, recordul oficial pentru cea mai mare temperatură data din 1913, când în Furnace Creek Ranch, din Valea Morții, în California, s-ar fi înregistrat 56,6 grade Celsius. Cu toate acestea, studiile recente arată că acest lucru ar fi fost imposibil, datorită direcției vânturilor și circulației maselor de aer cald de la acea vreme. În plus, instrumentele de măsurat temperaturi nu aveau nici pe departe aceeași acuratețe și erau predispuse unor marje de eroare mari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri