Au apărut coastele „de porc” vegane, cu oase comestibile. De când vor fi disponibile în restaurante

Data publicării:
coaste
Au apărut coastele „de porc” vegane, cu oase comestibile. Foto: juicymarbles.com

În curând vom putea comanda la restaurante coaste pe bază de plante, cu oase comestibile. Primele astfel de preparate vor fi disponibile de la sfârșitul lunii august în Marea Britanie, UE și SUA, a anunțat producătorul lor.

Ideea oaselor comestibile, produse de firma Juicy Marbles din Slovenia, a pornit de la faptul că producătorul a vrut ca acestea să fie biodegradabile, dar apoi și-a dat seama că ar putea fi și mâncate, scrie The Guardian. În 2022, compania a început să vândă și o friptură pe bază de plante și un mușchi file.

„Pentru unii, oasele din plante pot fi o provocare ideologică, dar nu ar trebui să luăm aceste lucruri prea în serios”, a declarat Vladimir Mićković, cofondator al Juicy Marbles, care are sediul în Slovenia.

„Este pur și simplu distractiv. Oasele te invită să mănânci cu mâinile și să împarți (mâncarea) cu ceilalți de la masă”, mai spune el.

„Există o cultură a sărbătorii, a împărtășirii și a apartenenței în jurul cărnii și oricine reduce consumul de carne se poate simți exclus din tradițiile culturale”, a spus el. „De aceea am ales coastele ca următorul nostru produs”, a continuat acesta.

Oasele, care au aceeași cantitate de proteine precum carnea uscată de vită, trebuie să fie coapte sau prăjite pentru a ajunge drept gustare crocantă, după ce carnea pe bază de plante a fost consumată.

Primul lot de coaste pe bază de soia va fi pus în vânzare la sfârșitul lunii august.

Prețul nu a fost încă stabilit, iar compania va aduna feedback-ul clienților de la primele loturi pentru a ajusta rețeta, numele și ambalajul produsului înainte de lansarea completă.

În mod evident, aceste coaste vegane vor costa mai mult decât cele obișnuite.

În ultimii ani, au apărut din ce în ce mai multe preparate vegane, însă majoritatea companiilor mari din acest sector au înregistrat o scădere a vânzărilor, deoarece inflația i-a împins pe cumpărători către carnea obișnuită, mai ieftină.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri