Competiție a bărbaților cu chelie în Japonia

Data actualizării: Data publicării:
japs

Peste 30 de bărbați s-au adunat, miercuri, într-un hotel balnear din orașul japonez Tsuruta din prefectura Aomori pentru a se făli cu cheliile lor și a se distra participând la o competiție inedită, informează AFP.

 japs

Membrii Clubului Bărbaților cu Chelie s-au întrecut, pe rând, într-un joc de luptă unic, ce presupune atașarea pe cap a unei ventuze legată printr-un fir roșu de o altă ventuză prinsă pe capul oponentului, informează Agerpres. Ambele părți încearcă ulterior să desprindă ventuza de pe capul adversarului trăgând cu putere. "Încă mă doare capul", a declarat zâmbind Toshiyuki Ogasawara, în vârstă de 43 de ani. "Cred că trebuie să-mi pun gheață", a completat el.

Masatomo Sasaki, în vârstă de 64 de ani, participant pentru prima dată la întrecere, a declarat că pe vremuri se simțea nesigur pe el din cauza cheliei, însă acum vede lucrurile diferit. "Mă simt mândru. Sau poate ar trebui să spun că mă simt bine pentru că sunt un bărbat cu chelie. Și asta datorită acestui club al chelioșilor", a declarat Sasaki adăugând că a început să-și piardă podoaba capilară la 40 de ani.

Clubul, care a atras circa 65 de membri din toată țara de la fondarea sa, în 1989, încurajează oamenii să "trateze chelia într-o manieră pozitivă, să se distreze și să lumineze lumea cu capetele lor strălucitoare", după cum scrie pe site-ul clubului.

Teijiro Sugo, în vârstă de 70 de ani, președintele clubului, speră că evenimentul la care se adună bărbații cu chelie se va extinde. "Vreau ca toți chelioșii din toată lumea să se adune aici pentru a putea organiza un campionat olimpic al chelioșilor", a spus Sugo potrivit sursei citate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri