Ipocrizia celebrităților în criza coronavirus. Vedetele vor să arate că „suntem toți împreună” de pe iahturi sau din vile scumpe

Data actualizării: Data publicării:
yaht celebritati vedete bogati
Foto: Guliver/Gettyimages

Faimoșii și bogații lumii sunt disperați să demonstreze că suntem cu toții, împreună, afectați de criza coronavirus, însă, în realitatea, nu fac altceva decât să demonstreze cât de fals este acest lucru, scrie Arwa Mahdawi, în The Guardian.

Deși este o perioadă dificilă pentru toată lumea, cu siguranță și vedetele trec printr-o perioadă grea. O pandemie a deturnat întreaga atenție a lumii și le-a știrbit din popularitate. Nimănui nu îi mai pasă ce mai poartă vedetele, unde mai merg în vacanță sau cu cine au mai ieșit la restaurant. Într-o încercare disperată de a atrage atenția, mai multe vedete s-au lovit de reacții negative din partea fanilor care nu s-au regăsit în mesajul „suntem toți împreună” promovat de pe iahturi de sute de milioane de dolari sau din vile cu piscină și grădină.

Gal Gadot a fost prima victimă. „Suntem cu toții împreună”, ne-a asigurat vedeta Wonder Woman într-un videoclip pe Instagram în urmă cu câteva săptămâni. Reacțiile negative venite din mediul online nu au fost suficiente, iar Gadot a lansat un videoclip alături de alți milionari, în care cântă melodia „Imagine”, a lui John Lennon. „Vă puteți imagina cât de puțină conștientizare de sine trebuie să ai pentru a strânge o mulțime de miliardari care să cânte despre o lume fără „posesiuni” în timp ce un număr imens de oameni își pierd locul de muncă?”, se întreabă retoric jurnalista Arwa Mahdawi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mesajele siropoase de „speranță” din partea vedetelor au continuă să vină, la fel ca răspunsurile dezgustate din public. Madonna, din motive numai de ea știute, a decis să ne predice dintr-o cadă plină cu petale de trandafir. Covid-19 „nu-i pasă de cât de bogat ești” ne-a informat ea. „Este marele egalizator”. Cu siguranță i-a adus pe oameni împreună în dispreț, scrie Mahdawi.

No-Discrimination- Covid-19!! #quarantine #covid_19 #staysafe #becreative #brianeno pic.twitter.com/tvdzeJ7vv9

Apoi, miliardarul David Geffen, care și-a închis contul de Instagram după un val de reacții negative la o postare cu superiachtul său de 590 de milioane de dolari, pe care s-a autoizolat, cu titlul „Sper că toată lumea rămâne în siguranță”.

Departe de a fi un „mare egalizator”, coronavirusul a făcut imposibilă ignorarea inegalității. Nu este vorba doar despre inegalitatea de avere, ci și despre inegalitatea accesului la servicii medicale. O persoană celebră pare să se testeze pentru coronavirus în fiecare zi, chiar dacă prezintă doar simptome ușoare în cel mai bun caz. Între timp, oamenii obișnuiți, chiar și cu simptome grave nu ajung să aibă acces la un test sau la un pat de spital.

„Suntem cu toții împreună”, ne spune bogatul și faimosul. Ne pare rău, dar este evident că nu suntem, își încheie Arwa Mahdawi, articolul din The Guardian.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri