Video Despăgubiri de un milion de euro pentru familia unui pacient care a murit după ce a fost diagnosticat greșit, într-un spital din Italia

Data publicării:
medic pe holul unui spital din italia
Sursa foto: Profimedia Images / Roberto Monaldo / LaPresse

Un bărbat de 72 de ani, din Veneția, Italia, a murit după ce a fost diagnosticat greșit de medici, la Spitalul Raffaele Arcangelo – Fatebenefratelli. Rudele acestuia au dat în judecată spitalul, care acum trebuie să plătească daune de un milion de euro. Decizia a fost luată la capătul unui proces care a scos la iveală mai multe nereguli.

Adela Mohanu, corespondentul Digi24 în Italia: „Este vorba despre un pacient de 72 de ani care în anul 2020 a fost internat cu insuficiență respiratorie, cu foarte puțin timp înaintea începerii pandemiei de Covid. Medicii se pare că nu și-au dat seama că este vorba despre o pneumonie relativ comună.

De fapt legiștii asta au scris în documentele lor prezentate în timpul procesului și anume că medicii au fost neglijenți, nu i-au făcut nici măcar radiografie toracică, cea care este uzuală în acest caz.

Ulterior, medicii nu au ținut cont de niște simptome evidente, precum faptul că pacientul începuse să scuipe sânge sau că saturația în sânge scăzuse de la 94% la 80%. Pacientul a făcut embolie pulmonară, a murit în urma acesteia la spital și rudele au dat spitalul în judecată”. 

După doi ani, decizia tribunalului este că spitalul trebuie să un milion de euro daune către familie. Tragedia este „rezultatul direct al neglijenței personalului medical al spitalului, în special din cauza absenței unui diagnostic corect de pneumonie în raport cu simptomele care s-au manifestat și, ulterior, a complicațiilor multiple care au apărut”, a concluzionat judecătoarea.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri