EGIPT. Islamiştii ies în stradă să-şi susţină preşedintele

Data publicării:
20121202 20egipt-36403

După anunţul preşedintelui Mohammed Morsi privind referendumul de adoptare a noii Constituţii, egiptenii au ieşit din nou în stradă. În timp ce în Piaţa Tahrir din Cairo continuă protestele antiguvernamentale, în alte părţi ale oraşului peste 200.000 de oameni au ieşit să îl susţină pe Mohammed Morsi.

„Vrem ca fiecare musulman să-şi aibă drepturile, iar cine nu e fericit să se dea cu capul de un zid”, incită un protestatar, susţinător al Frăţiei Musulmare. „Vrem să arătăm cu Islamul este o religie minunată şi cum direcţia islamistă va câştiga la final”, spune şi o susţinătoare a lui Mursi.

Şi în Alexandria, al doilea oraş ca mărime al ţării, mii de oameni au şi-au arătat susţinerea pentru preşedintele egiptean. Mitingul a fost organizat de Frăţia Musulmană, mişcarea islamistă care domină politica egipteană.

Opoziţia îl acuză pe liderul de la Cairo de încălcarea valorilor revoluţiei care l-a adus la putere: „Ai trădat oamenii din piaţa Tahrir şi revoluţionarii. Ai furat puterea pentru Frăţia Musulmană”, afirmă un manifestant pro-opoziţie.

În cazul în care Constituţia trece de referendum, atunci decretul controversat prin care şeful statului egiptean a primit puteri dictatoriale şi care a declanşat ultima serie de proteste va fi anulat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri