Opt elevi găsiți morți în urma avalanșei de lângă Tokyo

Data actualizării: Data publicării:
avalansa filmata everest

Opt elevi au fost găsiţi morţi după ce au fost surprinși de o avalanșă într-un masiv montan, în timpul unei excursii. Alte 30 de persoane au fost rănite. 63 de elevi şi profesori de la mai multe licee luau lecţii de alpinism în staţiunea Nasu, când s-a produs avalanșa.

ACTUALIZARE 17:40 - Creşte bilanţul în cazul avalanşei din Japonia. Opt elevi au fost găsiţi morţi.

Grupul format din 52 de elevi şi 11 profesori se afla într-o expediţie de alpinism într-o staţiune situată la 120 de kilometri nord de Tokyo.

Sezonul de schi s-a încheiat în Japonia, dar o parte din instalaţiile pe cablu încă funcţionau special pentru această excursie. Autorităţile nipone spun că avalanşa a fost provocată de o înrăutăţire bruscă a vremii care i-a surprins pe alpinişti sus, pe creste.

100 de soldaţi au fost trimişi în ajutorul victimelor.

Cel puţin şase liceeni au fost găsiţi inconştienţi, iar alţi trei sunt răniţi. Doi elevi şi un profesor sunt daţi dispăruţi.

Poliţişti şi echipaje de salvare sapă în zăpadă pentru a vedea dacă mai sunt şi alţii prinşi sub zăpadă. 

Avalanșele au venit după ce toată noaptea a nins. Circa 33 de centimetri de zăpadă s-au acumulat în zonă între miezul nopții și ora 09.00 dimineața, potrivir Agenției Japoneze de Meteorologie, citată de The Guardian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri