Feribot naufragiat în Coreea de Sud. Cel puțin nouă decese și aproape 300 de oameni sunt în continuare dispăruți

Data publicării:
Feribot naufragiu Coreea de Sud crop - afp mfax

Rudele pasagerilor au alergat într-un suflet spre sălile unde au fost duşi supravieţuitorii, cu speranţa că îi vor revedea pe cei dragi.

„Am simţit că mi se opreşte inima. Nu vă pot descrie sentimentul într-un singur cuvânt”, a spus una dintre rude.

Cei care nu şi-au găsit rudele aşteaptă şi acum pe malul apei, cu sufletul la gură, veşti bune. Alţii aleargă într-un suflet către locul în care au fost duşi supravieţuitorii, în speranţa că-i vor găsi acolo pe cei dragi. Mulţi acuză autorităţile că nu fac destul ca să îi găsească pe cei dispăruţi.

„E de neconceput! Unde sunt cei responsabili? Nu suntem nişte turişti, cineva trebuie să vină să ne spună ceva!”, a adăugat una dintre rude.

Furia rudelor e sporită şi de faptul că în momentul naufragiului, echipajul feribotului le-a spus pasagerilor să rămână în cabine. Oamenii nu-şi explică gestul marinarilor, care aveau de făcut un singur lucru. Să îi evacueze rapid.

„Feribotul a început să se clatine, aşa că am întrebat dacă ne putem salva, dar ne tot spuneau să rămânem nemişcaţi”, a povestit unul dintre supraviețuitori.

Feribotul plecase dintr-un port din nord-vestul ţării şi trebuia să ajungă pe insula Jeju, când s-a răsturnat şi s-a scufundat. Cauzele tragediei nu sunt cunoscute pentru moment, la o zi de la producerea naufragiului. Supravieţuitorii spun că au auzit un zgomot puternic înainte de accident, dar nu sunt în stare de şoc şi nu pot preciza dacă a semănat cu o lovitură în vas ori cu o explozie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri