Filmul „Spider-Man: No Way Home” a ajuns pe locul trei în topul încasărilor din istoria box-office-ului american

Data actualizării: Data publicării:
omul paianjen in cea mai noua pelicula
Imagine din filmul „Spider-Man: No Way Home”. Foto: Profimedia Images

Noul lungmetraj al francizei cu Omul-păianjen, „Spider-Man: No Way Home”, este a treilea film cu cele mai mari încasări din istoria box-office-ului american, cu 760,5 de milioane de dolari obţinuţi de la lansarea sa pe ecrane, detronând astfel „Avatar”, lansat în 2009, şi care ocupa de atunci locul trei în acest clasament, relatează EFE.

Filmul, care rulează de peste două luni în cinematografe, a depăşit marţi pragul de 760 de milioane de dolari şi se clasează acum după „Avengers: Endgame” din 2019, (locul 2 în topul box office, cu 858 de milioane de dolari încasări) şi „Star Wars: Episode VII --The Force Awakens”, din 2015 (locul 1, cu 936 de milioane de dolari încasaţi).

Însă „Spider-Man: No Way Home” a reuşit să depăşească suma de 760 de milioane de dolari în doar 60 de zile, în timp ce „Avatar" a avut nevoie de 9 luni pentru a atinge această sumă.

Totalul putea fi mai mare dacă cele mai recente aventuri ale Omului-păianjen nu ar fi coincis cu pandemia de coronavirus şi cu o recrudescenţă a cazurilor de COVID-19, asociate variantei Omicron, care a făcut să scadă numărul spectatorilor din cinematografe, informează Agerpres.

Filmul, cu Tom Holland şi Zendaya în rolurile principale, este considerat totodată cel mai bun debut internaţional din istoria box-office-ului, cu 600 de milioane de dolari încasaţi în întreaga lume în primul weekend de lansare pe marile ecrane.

Lungmetrajul regizat de Jon Watts ocupă de asemenea locul şase în clasamentul filmelor cu cele mai mari încasări la box-office pe piaţa internaţională.

Pe primele 5 locuri se clasează „Avengers: Infinity Wa”", „Star Wars: The Force Awakens”, „Titanic”, „Avengers: Endgame” şi „Avatar”.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri