Fondatorul unei companii de 40 de miliarde de dolari a fost înjunghiat mortal pe stradă, în San Francisco. Cine a fost Bob Lee

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu haina neagra zambind
Bob Lee, fondatorul Cash App, companie care valorează 40 de miliarde de dolari și a aplicației de plăți cu același nume, a fost înjunghiat mortal FOTO: Facebook

Bob Lee, fondatorul Cash App, companie care valorează 40 de miliarde de dolari și a aplicației de plăți cu același nume, a fost înjunghiat mortal marți aproape de centrul orașului San Francisco, a anunțat familia lui.

Polițiștii l-au găsit pe bărbatul de 43 de ani cu răni înjunghiate și i-au acordat primul ajutor, dar la spital a fost declarat mort, potrivit BBC.

Tatăl său, Rick Lee, a confirmat, de asemenea, că fiul lui a fost ucis.

Polițiștii au fost anunțați marți, în jurul orei 02:35, că o persoană a fost înjunghiată. Ulterior, presa locală a obținut imagini în care Rick Lee este văzut mergând pe o alee pustie, aparent căutând ajutor. La un moment dat se oprește în fața unei mașini parcate și își ridică bluza pentru a-și arăta rana, dar șoferul pleacă, după care, la scurt timp, Lee se prăbușește la pământ.

Poliția l-a găsit inconștient pe Rick Lee în cartierul Rincon Hill, cu două urme de înjunghiere în piept. I-au acordat primul ajutor, apoi l-au dus de urgență la spital.

Tatăl lui Lee a postat miercuri un mesaj pe Facebook în care a spus: „Tocmai mi-am pierdut cel mai bun prieten, fiul meu Bob Lee, care și-a pierdut viața pe stradă, în San Francisco, marți dimineață”.

Bob Lee locuia în Miami, Florida, dar se afla la San Francisco pentru un summit și pentru a-și întâlni prietenii.

Tim Oliver Lee, fratele lui, a postat și el pe Facebook: „El a fost într-adevăr cel mai bun dintre noi. Am fost atât de norocos să cresc cu el și simt că mi-am pierdut o parte din mine”.

Bob Lee era unul din directorii companiei de criptomonede MobileCoin.

„Era un om decent și generos, care nu merita să fie ucis”, a declarat Bill Barhydt, CEO al Abra, o companie de criptomonede.

Cash App este o aplicație care permite utilizatorilor să efectueze transferuri de bani și valorează în prezent 40 de miliarde de dolari, potrivit Forbes. De la lansarea ei, care a avut loc în anul 2013, numărul de utilizatori a crescut accelerat, ajungând la șapte milioane de utilizatori activi în fiecare lună, în 2017 și urcând până la 30 de milioane în anul 2020.

Moartea lui Lee a provocat indignare și a declanșat nou val de critici la adresa autorităților care nu par să aibă soluții pentru stoparea crimelor violente din orașul din California.

Șeful Tesla și directorul executiv al Twitter, Elon Musk, a spus: „Crimele violente din San Francisco sunt teribile și chiar dacă atacatorii sunt prinși, adesea ajung să fie eliberați imediat”.

Poliția din San Francisco nu a identificat încă un suspect în acest caz și nu au fost făcute arestări.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri