Fotografie incredibilă cu Kim Jong-un

Data publicării:
kim jong un
Foto: KCNA

Fotografie incredibilă cu liderul nord-coreean Kim Jong-un. Agenția de presă oficială din Coreea de Nord a dat publicității o fotografie în care un militar sare în spatele liderului suprem, notează BBC. Fotografia a fost făcută în contextul în care regimul de la Phenian a testat un motor de rachetă de înaltă performanță, la finalul săptămânii trecute.

kim jong un
Foto: KCNA

Regimul nord-coreean a catalogat testul cu rachetă drept un succes ce va reprezenta un nou început pentru industria de profil din această țară.

BBC notează că liderul suprem cu siguranță a fost fericit, deoarece apare într-o fotografie oficială cu un militar în cârcă, în timp ce ceilalți oficiali aplaudă.

Însă cine ar îndrăzni să facă acest gest și, mai ales, de ce? Potrivit sursei citate, militarul în vârstă nu este cunoscut cercurilor politice de la Phenian, dar se consideră că a jucat un rol cheie în testarea motorului și, cel mai probabil, a mai interacționat cu Kim Jong-un.

Potrivit uniformei sale, el ar fi un militar de mijloc din rândul forțelor care se ocupă cu rachetele de atac.

Michael Madden, un observator al regimului de la Phenian, a precizat că fotografia, deși plănuită, nu este modificată în programe de editare.

Potrivit acestuia, scopul fotografiei este de a-l portretiza pe Kim Jong-un drept „un jovial om din rândul poporului”

„Știm că este foarte strict când vine vorba de elita nord-coreeană, atunci când nu-i ascultă ordinele, însă în imaginile de propagandă apare prietenos și sociabil”, spune un profesor de la Universitatea din Seul, din Coreea de Sud.

Potrivit BBC, aceste imagini intră în contrast cu cele ale predecesorilor săi, tatăl și bunicul lui Kim Jong-un.

„Nimeni nu ar fi îndrăznit să sară în cârca tatălui și bunicului lui. Imaginea sugerează că are încredere în felul lui de a conduce țara. Dacă nu ar fi fost sigur de el, nu ar fi permis publicarea acestei fotografii”, a adăugat Michael Madden.

Potrivit sursei citate, fotografia ar mai arăta și că liderul de la Phenian are o stare de sănătate bună, el fiind observat șchiopătând și folosind un baston pentru a se deplasa, în 2014 și la finalul anului 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri