INGENIOZITATE. Cum poţi câştiga sute de mii de dolari, fără să faci nimic la serviciu

Data publicării:
computer 20mfax-44194

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, caracterizat drept inofensiv şi liniştit, dar talentat şi bun cunoscător al mai multor limbaje de programare, a găsit o firmă chineză cu sediul în Shenyang dispusă să-i facă toată treaba pentru doar o cincime din salariul său de şase cifre, adică în jur de 50.000 de dolari pe an, scrie BBC News.

Astfel, omul a câştigat câteva sute de mii de dolari, în timp ce se distra urmărind clipuri pe YouTube sau navigând pe Reddit şi eBay.

Situaţia a fost posibilă deoarece compania la care acesta era angajat permitea salariaţilor să lucreze de acasă în anumite zile, iar pentru acesta a fost creată o reţea virtuală privată standard. Ingeniosul angajat a trimis la Shenyang datele de conectare prin FedEx, astfel că pentru chinezi autentificarea în reţea nu a fost o problemă.

Toată tărăşenia a fost dată în vileag după ce compania americană a cerut un control de securitate la reţeaua virtuală privată, în urma căruia au fost descoperite legăturile angajatului său cu firma chineză. Omul a fost dat afară, dar a rămas cu banii câştigaţi fără niciun efort.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri