Video Kiribati și Noua Zeelandă au intrat deja în 2024

Data actualizării: Data publicării:
Preparations for new year celebration in Sydney
Australienii se pregătesc să intre și ei în Noul An. Foto: Profimedia Images

Lumea începe deja să intre în 2024. Insula Kiribati, situată în Oceanul Pacific, a intrat deja în 2024 la ora 12.00, ora României, având un avans de 14 ore faţă de Greenwich Mean Time (GMT). O oră mai târziu, Tonga, Samoa şi părţi din Noua Zeelandă „ajung” și ele în 2024, informează news.ro.

Va fi apoi rândul Australiei să intre în noul an şi o mare parte a lumii va sărbători deja noul an înainte ca focurile de artificii să fie lansate şi în România la miezul nopţii.

Rând pe rând vor trece în noul an ţările Asiei de Est - din Japonia, China şi cele două Corei, până în Filipine, Thailanda şi Maldive.

Urmează Asia Centrală şi Orientul Mijlociu.

Primele ţări europene care urmează să întâmpine 2024 sunt Rusia, ţările din Caucaz, apoi vine rândul României, Ucrainei, Moldovei şi al vecinilor din Balcani, dar şi mare parte din continentul african.

Europa de Vest intră în 2024 cu o oră mai târziu.

În Statele Unite, pe coasta de est, noul an vine când în România 2024 se va fi instalat deja de 7 ore. Cei de pe coasta de vest, inclusiv Los Angeles-ul, vor întâmpina noul an duminică la ora 10:00, ora României.

Ultimii locuitori care vor intra în noul an sunt cei din Hawaii, Tahiti şi Samoa Americană. La ei, 2024 ajunge când în România va fi deja 1 ianuarie, ora 13:00.

Culmea, ultima regiune care va intra în 2024, insulele Samoa Americane, tot din Pacific, la aproape 24 de ore după primul popas al noului an pe Pământ, se află la doar aproximativ 2.000 de kilometri de Kiribati.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri