Mall-ul din Sydney unde șase persoane au fost ucise se redeschide în condiții de securitate sporită. Joi va fi "zi de comemorare"

Data publicării:
mallul din sydeny unde a avut loc atacul
Şase persoane au fost ucise într-un atac comis la Westfield Bondi Junction. Atacatorul a fost împușcat de polițiști. Foto: Profimedia

Centrul comercial din Sydney unde şase persoane au fost ucise şi altele rănite se va redeschide vineri, cu securitate sporită. Nu toți comercianții vor face asta în contextul acestui atac care a șocat Australia, transmite BBC. Mall-ul va fi deschis joi pentru o "zi de comemorare". 

Şase persoane au fost ucise în atacul de sâmbătă de la Westfield Bondi Junction. Doi răniți sunt în continuare la terapie intensivă.

Securitatea şi prezenţa Poliţiei vor fi sporite la redeschiderea centrului comercial, a anunţat Scentre Group, care operează centrele comerciale Westfield din Australia şi Noua Zeelandă.

Mall-ul va fi deschis joi pentru o "zi de comemorare". La faţa locului vor fi puse la dispoziţie servicii de consiliere. "Este o zi de comemorare şi pentru a ne prezenta respectul faţă de ceea ce s-a întâmplat aici şi faţă de victimele tragediei care s-a întâmplat aici", a declarat Elliott Rusanow, directorul executiv al Scentre Group. "Este o recunoaştere a faptului că lucrurile nu revin imediat la normal", a adăugat acesta.

Grupul Westfield Group va întări securitatea în toate centrele sale comerciale, a mai anunţat Rusanow, de exemplu prin obligarea agenţilor de securitate să poarte îmbrăcăminte de protecţie sporită. Unii comercianţi cu amănuntul vor alege să nu se redeschidă vineri, a spus el: "Va fi alegerea lor când vor face acest lucru".

El a adăugat că tuturor familiilor victimelor li s-a oferit deja posibilitatea de a vizita centrul în care au fost ucişi cei dragi lor şi că unele familii au făcut acest lucru.

Victimele atacului au fost Pikria Darchia, în vârstă de 55 de ani, Ashlee Good, în vârstă de 38 de ani, Faraz Tahir, în vârstă de 30 de ani, Dawn Singleton, în vârstă de 25 de ani, Jade Young, în vârstă de 47 de ani, şi Yixuan Cheng, despre care se crede că are 20 de ani.

Atacatorul Joel Cauchi a fost ulterior împuşcat mortal de către poliţie.

Douăsprezece persoane, inclusiv fetiţa doamnei Ashlee Good, au fost transportate la spital pentru rănile suferite.

Atacul a îngrozit Australia, unde crimele în masă sunt rare.

În urma atacului, guvernul din New South Wales a anunţat o revizuire a armelor pe care paznicii de securitate din locurile aglomerate, cum ar fi centrele comerciale şi spitalele, vor putea să le folosească.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri