Moartea unei tinere după o operație de mărire a feselor forțează o întâlnire între oficiali din Turcia și Marea Britanie

Data actualizării: Data publicării:
tanara cu caciula roz
Melissa Kerr, de 31 de ani, a murit în timpul unei intervenții estetice într-un spital privat din Istanbul FOTO: Facebook

Oficiali din Marea Britanie urmează să se întâlnească cu omologi ai lor din domeniul sănătății din Turcia după ce o tânără britanică a murit după o operație de „lifting brazilian” (de modelare a feselor) realizată la o clinică din Turcia. O anchetă a stabilit că femeia primise „informații limitate” legate de riscuri, scrie The Guardian.

Melissa Kerr, de 31 de ani, a mers la un spital privat din Istanbul pentru procedură, a declarat medicul legist din Norfolk, Jacqueline Lake. Tânăra, care făcuse o operație de mărire a sânilor cu un deceniu înainte fără a avea complicații, a murit pe 19 noiembrie 2019 în spitalul Medicana Kadikoy în ziua intervenției chirurgicale, care constă în recoltarea de grăsime dintr-o altă parte a corpului, care apoi este injectată în fese.

Decesul a survenit după ce grăsimea injectată a intrat într-o venă și i-a blocat artera pulmonară, cauza morții fiind tromboembolism pulmonar.

Chirurgul plastician Simon Withey, căruia i s-a cerut să analizeze cazul și să pregătească un raport pentru anchetă în calitate de martor expert, a spus că rata mortalității asociată cu liftingurile braziliene este „probabil mai mare de 1 la 4.000”. Medicul a mai spus că este „foarte posibil” ca Melissa Kerr să fi renunțat la intervenție dacă i s-ar fi explicat foarte clar care sunt riscurile procedurii.

O anchetă asupra morții ei, care a avut loc la Norwich la începutul acestui an, a stabilit că tânăra a primit doar „informații limitate cu privire la riscurile și rata mortalității” legat de această operație.

Legistul Jacqueline Lake i-a scris ministrului Sănătății exprimându-și îngrijorarea cu privire la persoanele care călătoresc în străinătate pentru operații estetice. Ministrul Sănătății, Maria Caulfield, i-a răspuns la sesizare și a confirmat că oficialii britanici vor călători în Turcia pentru a se întâlni cu omologii lor.

„Scopul întâlnirii este să discutăm cadrul de reglementare și măsurile de protecție care sunt în vigoare pentru cetățenii Regatului Unit și să găsim domenii concrete în care autoritățile din Marea Britanie și Turcia ar trebui să colaboreze pentru a reduce riscurile pentru pacienți în viitor”, a spus Maria Caulfield în scrisoare.

„În mod special am remarcat în raportul dumneavoastră lipsa întrebărilor standard de pre-evaluare adresate doamnei Kerr în Turcia. Dorim să încurajăm toți furnizorii care tratează cetățenii britanici să respecte cele mai bune practici internaționale privind procedurile preoperatorii ori de câte ori este posibil. O astfel de transparență și standardizare sunt importante pentru a reduce riscurile potențiale pentru pacienți și pentru a îmbunătăți îngrijirea pacienților în Marea Britanie și în străinătate. Este deosebit de important ca cei care iau în considerare procedura de „lifting brazilian” să fie pe deplin conștienți de riscuri și să aibă timp să reflecteze cu atenție asupra deciziei lor înainte de operație. După cum observați în raport, riscurile asociate cu această procedură sunt mari. Riscul de deces pentru operația BBL este de cel puțin 10 ori mai mare decât multe alte proceduri cosmetice și are cea mai mare rată de deces dintre toate procedurile cosmetice.”

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri